Канцлерът на Германия обеща, че блокадата в страната заради коронавируса

...
Канцлерът на Германия обеща, че блокадата в страната заради коронавируса
Коментари Харесай

Меркел предупреди за новите щамове след удължаване на блокадата в Германия до 7 март

Канцлерът на Германия даде обещание, че блокадата в страната поради ковид няма да остане и ден повече от нужното, осведомят " Ройтерс " и други медии.

Ангела Меркел и водачите на провинциите се договориха да удължат изтичащата на 14 февруари обсада до 7 март . Новите насоки бяха контрактувани по време на петчасови интензивни диалози в сряда вечерта. Училищата и детските градини могат да стартират да отварят през идващите дни. Фризьорските салони ще отворят от 1 март.
 Германия удължава блокадата до 14 март?
Германия удължава блокадата до 14 март?

Проекторешението е квалифицирано за днешната среща

Решението за учебните заведения е победа за министър председателите против Меркел, която търсеше по-предпазлив метод поради рисковете от разпространяване на новите по-вирулентни варианти на ковид. Германският водач също искаше блокадата да бъде удължена за по-дълго.

Някои провинции посочиха, че могат да отворят началните учебни заведения от 22 февруари . Меркел настояваше да продължат отдалеченото образование до края на месеца. Бавария ще изчака преди да отвори учебните заведения.

Властите са под напън да понижат инфекциите под заложената от държавното управление цел от 50 случая на 100 000 за седемдневен интервал. След пика от близо 200 души на 100 000 преди Коледа, през днешния ден равнището падна до 64.2, съгласно данните на Институт " Роберт Кох ".
 Германия регистрира нови над 8 000 инфектирани
Германия регистрира нови над 8 000 инфектирани

Смъртните случаи са 813

Въпреки това Меркел продължава да се тормози от новите разновидности . Тя предизвести, че 1/5 от случаите може да са свързани с английския вариант на ковид, което е повече от 6%, както демонстрират проучвания досега.

Днес пред Бундестага Меркел съобщи, че рестриктивните мерки, наложени в битката с ковид, които бяха удължени до 7 март, няма да бъдат държани и ден по-дълго от нужното . Тя схваща самотата на хората и недоволството от лимитираната независимост, само че към момента са нужни ограничавания поради рисковете от новите варианти.

По думите й задачата е да се анулират рестриктивните мерки единствено когато е целесъобразно.
 Търговията на Германия с максимален срив от 2009 година
Търговията на Германия с максимален срив от 2009 година

Износът се е свил с 9,3% през предходната година

Постигнахме задачата да обърнем наклонността на вирусните инфекции. Трябва да не разрешаваме претоварване на здравната система, а също по този начин да се подготвим, че новите разновидности ще станат преобладаващи. Въпрос на време е новите разновидности да вземат превес. Това може да унищожи целия реализиран прогрес , предизвести Меркел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР