Канцлерът на Австрия Себастиан Курц и министър-председателят на Дания Мете

...
Канцлерът на Австрия Себастиан Курц и министър-председателят на Дания Мете
Коментари Харесай

Австрия и Дания в международна корпорация за производство на ваксини?

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц и министър-председателят на Дания Мете Фредериксен възнамеряват да посетят Израел в четвъртък, с цел да обсъдят основаването на „ интернационална корпорация за произвеждане на ваксини “. Това разгласи израелският министър председател Бенямин Нетаняху, като акцентира, че задачата на договарянията е обединяването на производството на ваксини против COVID-19, оповестява Politico в европейската си редакция.
Ходът на австрийския и датския водач е последният удар по тактиката за имунизиране на Европейски Съюз. Той бе разгласен в същия ден, в който Полша изиска ваксини от Китай, а Словакия поръча 2 милиона дози от съветския препарат против „ Спутник V “. Само ден по-рано унгарският министър председател Виктор Орбан получи първата доза от китайската ваксина Sinopharm, която не е утвърдена от Европейската организация по медикаментите (ЕМА), съобщи организация Фокус.
Курц съобщи пред немския вестник Bild, че Австрия и Дания към този момент не желаят да „ зависят " единствено от Европейски Съюз за ваксини, като се посочи индустриалните проблеми на Блока и бавния развой на утвърждение на препаратите от страна на ЕМА.
 Заради пандемията: Учениците с маски на изпитите през юни Заради пандемията: Учениците с маски на изпитите през юни
Заради пандемията шефове оповестиха, че на приемните изпити за гимназии през юни децата ще са с маски от самото начало, в случай че не...
„ През лятото се договорихме имунизациите от Европейски Съюз за страните-членки да бъдат доставени навреме и да бъдат утвърдени бързо. Въпреки че този метод беше фундаментално верен, EMA прекомерно постепенно утвърждава имунизациите, а доставките от фармацевтичните компании са нищожни ", акцентира Курц.
Фредериксен беше по-внимателен на конференция в понеделник, като съобщи, че договарянията с Израел не значат липса на доверие в Европейски Съюз, само че добави, че страните би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да подтикват производството на ваксини.
„ Възможно е да сме в обстановка, в която би трябвало освен да имунизираме, само че и да реваксинираме, може би един път годишно... Ето за какво би трябвало да увеличим внезапно производството на ваксини “, предизвести Фредериксен.
Според медии водачите на двете страни разискват основаването на ресурси от ваксини. Европейската комисия към този момент не е коментирала информацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР