Канцлерът Ангела Меркел заяви, че Германия трябва да бъде подготвена

...
Канцлерът Ангела Меркел заяви, че Германия трябва да бъде подготвена
Коментари Харесай

Меркел готова за компромис с Франция за реформата в еврозоната

Канцлерът Ангела Меркел съобщи, че Германия би трябвало да бъде готова да реализира компромис с Франция за реформиране на еврозоната, сигнализирайки готовността си да договаря три седмици преди срещата на върха на Европейски Съюз , осведоми " Ройтерс ".

По време на срещата на върха в края на месеца евролидерите ще обсъдят бъдещето на Европейски Съюз.

Мисля, че ще се разберем за реформирането на валутния съюз, само че тези промени не са единствените, от които се нуждаем, сподели тя, споменавайки и други области, в които са нужни промени, в това число външната политика, системата за предоставяне на леговище, миграцията, развиването и сигурността.

На полемика за Европа, проведена от немската медия WDR, тя добави, че тези промени ще работят единствено с взаимни отстъпки.

През уикенда в изявление за вестник Меркел даде най-подробния си отговор на концепциите на френския водач Еманюел Макрон за реформиране на Европа. Канцлерът се пробва да избегне конфликт с Париж в миг на растящо напрежение в трансатлантическите връзки и безпокойствие поради новото популистко държавно управление в Италия.

Меркел е разкъсвана от месеци сред реализиране на компромис с Макрон и угаждане на настояванията на консерваторите вкъщи, които упрекват френския водач в търсене на " трансферен съюз ", при който страните, които отхвърлят да се реформират, ще бъдат възнаградени с немски пари.

Аз персонално не виждам толкоз огромни средства, които би трябвало да бъдат ръководени на междуправителствено равнище, както се показва във френските оферти, означи канцлерът.

Но мога добре да си показва, че ние би трябвало да създадем нещо - и освен това за страните, които не са с еврото - за конвергенция на еврозоната, добави тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР