Канцлерът Ангела Меркел увери, че Германия е готова да се

...
Канцлерът Ангела Меркел увери, че Германия е готова да се
Коментари Харесай

След трудни отношения с Тръмп, Меркел поздрави сърдечно Байдън и обеща подкрепа за САЩ

Канцлерът Ангела Меркел увери, че Германия е подготвена да се изправи " един до друг " със Съединени американски щати и определения за президент Джо Байдън против " международните проблеми " като световното стопляне и епидемията от ковид, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Меркел, която имаше комплицирани връзки със настоящия държавен глава Доналд Тръмп, " поздрави доста сърдечно " Байдън в изказване за пресата. Тя похвали опита във външната и вътрешната политика на политика, който през януари ще стане 46-тият президент на Съединени американски щати. Той познава добре Германия и Европа, акцентира Меркел, без да спомене по име сегашния държавен глава, който не посети Федерална Република Германия през четиригодишния си мандат.

Меркел, която е първата жена федерален канцлер, приветства и обстоятелството, че постът вицепрезидент ще бъде ангажиран от жена - Камала Харис, което е " източник на ентусиазъм за мнозина, образец за опциите в Америка ".

" Приятелството сред нашите две страни се е потвърдило в продължение на десетилетия. Това е общо благосъстояние ", акцентира Меркел.

Байдън е четвъртият президент на Съединени американски щати по време на ръководството й.

" Ние сме съдружници в НАТО, споделяме основополагащите полезности за достолепие, народна власт и господство на закона ", уточни още Меркел.

Берлин и Вашингтон би трябвало да изградят общ фронт и да посрещнат главните провокации на епохата, " един до друг в битката против световното стопляне и последствията му по света, в битката против тероризма ", посочи тя.

Германците и европейците знаят, че би трябвало да поемат по-голяма отговорност в това партньорство със Съединени американски щати, добави още немският канцлер, която до края на годината е председателка на Съвета на Европейския съюз.

Америка е и ще остане наш главен съдружник, само че с съображение чака от нас да поставим повече старания, с цел да подсигуряваме личната си сигурност и да защитим нашите убеждения пред света, посочи Меркел, която ще се отдръпна от властта през 2021 година

Германия е подготвена да работи с определения за президент на Съединени американски щати Джо Байдън и да поеме по-голяма отговорност в сфери, в които Вашингтон може да желае да понижи своя ангажимент, съобщи през днешния ден немският министър на външните работи Хайко Маас, представен от Ройтерс.

" Нашият сигнал към Вашингтон е явен: Готови сме освен да сътрудничим, само че и да приказваме за вдишване от Европа и Германия на по-голям дял от отговорността в области, в които е допустимо Съединените щати да не желаят повече да бъдат ангажирани, както в предишното ", сподели Маас.

Той акцентира, че " тази полемика не трябва да бъде ограничавана единствено до военните въпроси ".

По-рано през днешния ден немският външен министър предвижда, че не всичко ще се промени при ръководството на Байдън, само че доста неща ще се подобрят.

Тръмп постоянно се оплаква, че Германия не е нараснала разноските сиза защита до 2 % от брутния вътрешен артикул, каквито са условията на НАТО, напомня Ройтерс.

При Байдън тази тематика няма да е във фокуса на вниманието толкоз, колкото при Тръмп, сподели Маас. Той означи, че при новия американски президент разногласието за военните разноски няма да завърши, само че ще се води в друг жанр.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР