Канцлерът Ангела Меркел отправи пламенна молба към германските избиратели да

...
Канцлерът Ангела Меркел отправи пламенна молба към германските избиратели да
Коментари Харесай

Меркел умолява германците да подкрепят Лашет за неин наследник

Канцлерът Ангела Меркел насочи пламенна молба към немските гласоподаватели да поддържат държавно управление, ръководено от консерватора Армин Лашет на парламентарните избори този месец, като акцентира, че другата им алтернатива е лява ръководеща коалиция, съобщи " Ройтерс ".

След като загуби преднината си в социологическите изследвания от лявоцентристките социалдемократи (СДП) предишния месец, консервативният блок ХДС/ХСС разчита от ден на ден на предизвестия за клатушкане наляво при предвождана от СДП коалиция, с цел да се опита да съживи изпадналата в усложнение своя предизборна акция.

В заплаха е бъдещият курс на Германия, най-голямата европейска стопанска система и най-населената страна, след 16 години устойчиво, дясноцентристко управление при Меркел. Тя възнамерява да се отдръпна след изборите на 26 септември.

" Гражданите имат избор след няколко дни: или държавно управление, което приема поддръжката на (крайнолявата) Лява партия със СДП и Зелените, или най-малко не я изключва ", посочи тя пред депутатите в Бундестага.

"... или федерално държавно управление, ръководено от ХДС и ХСС с Армин Лашет като канцлер - федерално държавно управление, което води страната ни в бъдещето с сдържаност ", добави тя във евентуално последното си изявление пред немския парламент.

Крайнолявата Лява партия се показа през вчерашния ден като евентуален съдружен сътрудник на СДП и Зелените, като и двете обединения биха се чувствали неловко от подобен червено-зелено-червен съюз.

Кандидатът на СДП за канцлер Олаф Шолц неведнъж се дистанцира от Лявата партия, наричайки групировката негодна за ръководство, до момента в който тя да не се ангажира ясно с военния алианс НАТО, трансатлантическото партньорство със Съединени американски щати и солидни обществени финанси.

Меркел увери, че Лашет ще управлява държавно управление, което се застъпва за " непоклатимост, надеждност, сдържаност и междинната позиция - и тъкмо от това се нуждае от Германия ".

Но обещанието на Лашет за " непреклонност " не съумява да откри резонанс измежду гласоподавателите, обезпокоени от климатичните промени, имиграцията и COVID-19 пандемията.

Говорейки след Меркел, Шолц сподели пред Бундестага: " Необходимо е ново начало и се надявам и съм сигурен, че то ще успее. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР