Канцлерът Ангела Меркел и германските автомобилни производители се съгласиха да

...
Канцлерът Ангела Меркел и германските автомобилни производители се съгласиха да
Коментари Харесай

В Германия ще дават до €6000 за закупен електромобил

Канцлерът Ангела Меркел и немските автомобилни производители се съгласиха да усилят отстъпките за електрически автомобили на половина до €6 000 в опит да засилят прекосяването към коли, които употребяват чиста сила, написа Bloomberg.

Половината от средствата, които потребителите получават като отстъпка при покупката на нов автомобил, ще идват от данъкоплатците, а другата половина - от самите производители. Промяната влиза в действие от този месец и ще продължи до 2025 година, уточни основният представител на Меркел Щефан Зайбърт. По думите му, държавното управление ще обезпечи поддръжка при закупуването на сред 650 хиляди и 700 хиляди електрическия автомобил.

Споразумението пристигна единствено ден откакто Volkswagen стартира производството на ID.3 - всеобщ електрически автомобил в класа на Golf. Автомобилът ще бъде създават в Цвикау, западна Германия, където преди десетилетия е бил създаван Trabant.

Заради високите разноски за създаване и за батериите, цената на електрическите автомобили остава надалеч над тази за съпоставим автомобил с мотор с вътрешно горене. ID.3 ще се продава против към €30 хиляди, до момента в който Golf коства по-малко от €20 хиляди

Правителството ще поддържа електрическата подвижност и посредством увеличение на броя на обществените зарядни станции до 50 хиляди в границите на идващите две години. Автомобилните производители ще оказват помощ с финансирането на 15 хиляди станции до 2022 година
 €5 000 във Франция трансформират остарялата ви дизелова кола в електрически автомобил
€5 000 във Франция трансформират остарялата ви дизелова кола в електрически автомобил

Премахването на остарелия мотор и монтирането на електромотор и акумулатори лишава по-малко от ден
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР