Канцлерът Ангела Меркел даде благословията си за следващото вероятно коалиционно

...
Канцлерът Ангела Меркел даде благословията си за следващото вероятно коалиционно
Коментари Харесай

Ангела Меркел даде благословията си за следващото правителство

Канцлерът Ангела Меркел даде благословията си за идващото евентуално съдружно държавно управление на Германия, като съобщи, че чака да " спи умерено " със социалдемократа Олаф Шолц като неин заместител, оповестява БГНЕС.

Меркел се отдръпва от политиката след 16 години на власт, а нейният закостенял блок ХДС/ХСС е изправен пред излизане в съпротива, откакто на парламентарните избори предишния месец реализира най-лошия си резултат в историята. Техните съществени противници, левоцентристките социалдемократи, в този момент договарят за съставяне на коалиция с подкрепящата бизнеса СвДП и екологичните Зелени. Целта им е до началото на декември министърът на финансите и вицеканцлер Шолц да бъде назначен за канцлер, оповестиха партиите в четвъртък.

Запитана какво мисли за това, че социалдемократът скоро още веднъж ще бъде отпред на страната, Меркел отговори: " Разбира се, ще има политически разлики. Но аз ще мога да дремя умерено ".

Лидерът деец също по този начин уточни, че не чака огромни промени във фискалната политика при Шолц в страна, която се гордее с бюджетната си суровост. Като страж на финансите на страната от 2018 година насам Шолц не е основал усещане за политика на " разхлабена торбичка ", сподели Меркел.

Ако съдружните договаряния са сполучливи, новото тристранно държавно управление възнамерява огромни вложения в опазването на климата, инфраструктурата и образованието. Като се има поради, че партиите също по този начин се ангажираха да не покачват налозите и да съблюдават конституционно подкрепената " дългова спирачка " на Германия, която лимитира новите заеми, остава да се види по какъв начин ще бъдат финансирани проектите.

Меркел ще остане на поста си като длъжностен министър до съставянето на новото държавно управление.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР