Канонът не може да е над гражданите и техните желания.

...
Канонът не може да е над гражданите и техните желания.
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова с остро изказване срещу българската църква: Канонът не може да е над гражданите

Канонът не може да е над жителите и техните стремежи. Така началникът на кабинета на премиера Борисов и основен координатор на визитата на папа Франциск в България разяснява разграничаването на БПЦ от визитата.

В Сутрешния блок на Българска национална телевизия Бъчварова изрази вяра, че Българската православна черква ще си извади нужните уроци.

„ Отсъствието на БПЦ беше очевидно от най-важното събитие. Но във вчерашния ден се появиха мнения от значими хора от църквата да насочат позитивни послания. Надявам се това отношение да бъде преосмислено, тъй като канонът не може да бъде над жителите и над техните стремежи ”, съобщи Бъчварова.

Според нея папата е посочил нов път на развиване на БПЦ за по-голяма непосредственост с хората, за по-голяма новост.

„ В лицето на папата видяхме един човек като нас, който се вълнува от актуалните проблеми, който знае какво желаеме, от какво имаме потребност. Такава чакам да бъде и БПЦ и в поредицата уроци, които получихме с тази аудиенция, да се надявам, че ще бъде и този урок ”, уточни някогашният вътрешен министър.

Бъчварова посочи, че папа Франциск е съумял да предизвика мисленето ни по въпроси, които забравяме като да умеем да мечтаем, да не страдаме поради злобата на другите, да не се усещаме сами и тъжни.

Посещението в бежанския център пък е привлякло внимание към потребността от съпричастност и човещина към хора, които страдат.

Екипите на Ватикана и на София са имали положително съдействие, като условието на папата е било да няма прекомерно строги ограничения за сигрност, жителите да могат да стигнат до папата и организацията да бъде скромна и без разкош.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР