Кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската

...
Кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската
Коментари Харесай

Фон дер Лайен може да получи подкрепата на социалистите и либералите

Кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия евентуално ще получи поддръжката на социалистите и някогашните либерали от " Обнови Европа ", демонстрираха изявления на другите политически групи през днешния ден.

Гласуването е в 19:00 българско време през днешния ден, а сутринта тя се изправи пред Европарламента в финален опит да убеди депутатите да застанат зад нея.

Ръководителят на демократичната група " Обнови Европа " Дачиан Чолош съобщи, че чака Фон дер Лайен да управлява Европейска комисия по проевропейски метод, употребявайки единния пазар по този начин, че благосъстоянието и благосъстоянието да доближат до повече хора. " Ако кандидатурата ви бъде утвърдена от този парламент - и аз се надявам, че ще бъде - постоянно ще чувате, че има някои неща, които не могат да се трансформират. Но би трябвало да има такава смяна ", сподели той. " Нашата група е подготвена да ви поддържа, в случай че можете да обещаете обновяване на Европа ", добави Чолош.

Изказванията демонстрираха, че Европейската национална партия (ЕНП) ще поддържа Фон дер Лайен, социалистите и някогашните либерали са по-скоро склонни да гласоподават " за ", а Зелените, крайната левица и крайната десница наподобява ще бъдат срещу.

ЕНП уточни, че Европа в този момент би трябвало да бъде постоянна и изрази вярата тяхната кандидатка да получи поддръжка. От тази парламентарна група означиха, че са подкрепили социалиста Давид Сасоли за ръководител на Европейския парламент.

Социалистите и демократите показаха, че са проевропейци и ще проявят отговорност. Без да показват ясна поддръжка, социалистите обявиха, че не желаят институционална рецесия. Групата " Обнови Европа " изрази подготвеност да поддържа Фон дер Лайен, като означи, че на плещите на Екологичен потенциал в никакъв случай до момента не е тежала толкоз огромна отговорност.

Зелените , които към този момент оповестиха, че не поддържат кандидатурата на някогашния немски министър на защитата, поздравиха нейната решителност да обезпечи равно посланичество на дамите и мъжете в Европейска комисия, за намаляването на замърсяването, за европейски фонд за безработица.

Групата " Идентичност и народна власт " съобщи, че " би трябвало деликатно да реши ", както и че Фон дер Лайен " не дава отговор на условията за длъжността ". Според тази група тя е дала " празни и неразбираеми " обещания, няма безапелационно виждане за Европа, показала се е " неубедително ".

Европейските консерватори и реформатори (ЕКР) разясниха, че Фон дер Лайен не дава изясненост за желанията си в региона на върховенството на закона и не прецизира по какъв начин да бъдат реализирани задачите за опазването на природата. ЕКР оповестиха, че ще решат следобяд по какъв начин да гласоподават.

Европейската обединена левица откри несъответственост сред личните си визии и предложенията на Фон дер Лайен. Левите настояха за данъчна правдивост и парите за превъоръжаване да се употребяват за обучение. Те обявиха, че няма да поддържат Фон дер Лайен. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР