Кандидатстването за нова работа може да бъде изключително стресиращо преживяване

...
Кандидатстването за нова работа може да бъде изключително стресиращо преживяване
Коментари Харесай

Как да се представим добре на интервю за работа?

Кандидатстването за нова работа може да бъде извънредно стресиращо прекарване за всеки. Създаването на положително първо усещане е значимо, тъй като и съвършената автобиография няма да Ви завоюва работата, в случай че не оставите чувството, че сте благонадежден човек.
Важно е да обърнете внимание на няколко видимо обикновени неща, които в действителност имат огромно значение.
1. Облечете се уместно
Особено в бизнес среда, би трябвало да покажете съвестност. Докато костюмът от бала е извънредно несъответствуващ, не би трябвало и да създавате усещане, че сте тръгнали да купувате самун и пътьом сте спрели да кандидатствате за работа. Маратонки и спортни облекла са изрично погрешен избор за мъжете, прекомерно къси и разголени рокли, би трябвало да останат в дрешника на дамите. 
Заложете на неутрални цветове, в спортно-елегантен жанр. Оставете огромните бижута у дома и приберете косата прилежно обратно. Помислете, в случай че Вие сте на мястото на шеф, какво ще Ви направи положително усещане.
2. Бъдете готови
Задължително си носете в себе си още едно копие от автобиографията Ви, мотивационното писмо, както и копия от дипломите Ви и спомагателни квалификации / курсове. 
Подгответе се и за въпрос от вид " Знаете ли каква активност тъкмо прави нашата компания? Знаете ли нашата история? ". Не малко пъти се случва да има претенденти, които искрено не схващат в каква компания аплайват, което демонстрира извънредно несериозно отношение. Проучете добре в интернет, по отношение на историята на компанията, отбележете неща, които Ви притеглят и ги споделете на изявлението. Това ще Ви донесе екстра бонус точки.
3. Опитайте да сте спокойни
Притеснението е главният фактор за неприятно изявление. Опитайте да практикувате пред огледалото отговори на най-често задаваните въпроси. Помолете Ваш другар да Ви " интервюира " у дома и да показа какво би трябвало да коригирате. Притеснението отминава с практиката, тъй че в случай че разиграете този предполагаем сюжети с някого, сигурно ще сте по-уверени.
4. Бъдете справедливи в настояванията си
 Три неистини в автобиографията ви, които могат да ви костват работата в бъдеще Три неистини в автобиографията ви, които могат да ви костват работата в бъдеще
Лъжата при търсене на работа в никакъв случай не е допустима, само че някои са по-лоши от други и биха могли да ви костват работата в бъдеще. Кои са т...
Често много хора не схващат, че нямат нужните квалификации и познания за позицията, за която аплайват, или за заплащането, което желаят.
Докажете какъв брой коства Вашият труд и за какво, бъдете готови да предложите, че желаете да Ви се заплати, по отношение на Вашите старания. Проучете пазара и забравете от мозъка си изречения като " Ама в Германия на тази позиция взимат два пъти повече и то в евро, не в лв. "... 
5. Бъдете обществени, усмихнати и вежливи
Доста е евентуално, шеф да наеме човек, с по-малко опит, само че обществен, другарски надъхан и с хъс. Това са хора, които с държанието си демонстрират, че ще се впишат доста добре в екипа и ще се сработят бързо с сътрудниците. Разкажете за заниманията Ви, обществени действия и малко за фамилията Ви. 
Не на последно място  - не забравяйте, че интервюиращите също са хора и също са били на Ваше място в миналото, тъй че пробвайте да запазите хладнокръвие и да визиите себе си в цялостния Ви искра. Успех!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР