Кандидатстването за четвъртия випуск на програма “Училища за пример на

...
Кандидатстването за четвъртия випуск на програма “Училища за пример на
Коментари Харесай

Търсят се новите Училища за пример от Габрово и региона

Кандидатстването за четвъртия випуск на стратегия “Училища за образец ” на фондация “Заедно в час ” стартира на 16 януари. Програмата за професионално развиване на учебни екипи е двугодишна и поддържа учебните заведения да усъвършенстват управническите и преподавателските си практики, тъй че да способстват за триумфа на всички възпитаници в учебното заведение.

Габровските учебни заведения могат да аплайват за присъединяване в програмата до 15 март(или постигане на 100 кандидатури) през формуляр на сайтаhttps://zaednovchas.bg/model-schools/.
След това следва структуриран развой на асортимент и събеседване с представители на учебните заведения. За четвъртия випуск “Училища за образец ”ще бъдат определени единствено 25 учебни заведения от цялата страна.

“Програмата е структурирана като изцяло квалификационно прекарване, което включва разнородни детайли – модерни образования, самостоятелна поддръжка от умел наставник, използване наученото в практиката и шерване и учене в общественост. Всички тези детайли се надграждат, допълват и развиват непрестанно и през опита на всеки нов випуск учебни заведения. Освен това учебните заведения участници получават всички тези благоприятни условия гратис, което е изключителна опция да ускорят своя път към смяна, да влагат в развиването на своите екипи и да подобрят доста прекарването на учениците в учебно заведение. ”, споделя Ивелина Пашова, началник „ Обучения на учебни екипи “ в „ Заедно в час “.

Обратната връзка от учебните заведения демонстрира, че учителите и шефовете намират в програмата смисъл, изгода и добавена стойност. Участниците споделят, че програмата усъвършенства ученето и резултатите на учениците, както и квалификацията на учебните екипи.

Кой може да стане участник впрограмата
В стратегия “Училища за образец ” могат да аплайват всички общински и държавни учебни заведения в страната, без значение от обитаемото място, броя учители и профила на учебното заведение и провокациите, с които се сблъскват. Ключово изискване за присъединяване е учебните екипи да са стимулирани и да търсят учебна смяна, която слага учениците в центъра на обучителния развой.
Участието в програмата е гратис за учебните екипи.Всички образования са регистрирани в Министерство на образованието и учителите получават съответния брой заеми.

Какво включва програмата
“Училища за образец ” е единствената цялостна стратегия за професионално развиване на учебни екипи в България. Тя се състои от две неразделни елементи:

Курс “Лидерство в учебно заведение ” - Курсът оказва помощ на лидерските екипи на учебните заведения да основават среда за качествено преподаване и учене за всеки възпитаник и всеки преподавател.

Курс “Ефективно преподаване с ученика в центъра ” - Курсът поддържа педагогическите екипи на учебните заведения да внедряват и надграждат нови преподавателски способи, които предизвикват присъединяване и триумфа на всеки възпитаник.

Двата курса се организират редом през двете години на програмата. В тях вземат участие надлежно представители на управническия екип и педагогичен екип на учебното заведение.
В рамките на програмата учебните заведения минават през профилирани педагогичен и лидерски образования онлайн и онлайн, срещат се с разнородни запаси, принадлежности и материали от български класни стаи и международния опит. Всяко учебно заведение има опция да учи посредством прекарване и да ползва наученото, като го приспособява за своя подтекст и потребности с поддръжката на ментори – опитни учители, шефове и просветителни специалисти.

“Училища за образец ” в Габрово и района
“Заедно в час ” стартира “Училища за образец ” през 2020 година. Двугодишната стратегия обгръща близо 70 учебни заведения от 21 области на страната с разнороден профил и провокации.Едно учебно заведение от област Габрово е участник в програмата -Националната гимназия за Приложни Изкуства Тревненска школа, гр. Трявна.

За " Заедно в час "
Фондация “Заедно в час ” към този момент 12 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено обучение и опция да осъществя капацитета си, без значение от средата, в която живее, и социално-икономическия си генезис. Мисията на организацията е да развива нови учители, да поддържа учебни екипи и да построява партньорства за въвеждането на положителни практики в просветителната система.

“Заедно в час ” е основана по самодейност и с финансовата поддръжка на фондация “Америка за България ” и е част от световната просветителна мрежа Teach For All.

Снимка: Обучение от стратегия " Училища за образец " във Велико Търново от 2022 година
Фотограф - Елица Василеваза " Заедно в час "

За спомагателна информация:
Павлина Радославова,
ст. експерт " Маркетинг и връзки " в " Заедно в час "
email:[email protected]/[email protected]
тел.: 0885 35 60 75
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР