Кандидатстването на първокласниците във Велико Търново за новата учебна година

...
Кандидатстването на първокласниците във Велико Търново за новата учебна година
Коментари Харесай

Кандидатстването на първокласниците във В. Търново - само онлайн

Кандидатстването на първокласниците във Велико Търново за новата образователна година ще бъде напълно онлайн посредством централизирано електронно класиране. 9 общински учебни заведения в регионалния център ще одобряват 706 първолаци.

На уеб страницата на Община Велико Търново в раздел „ Образование “ се оповестени критериите за електронния банкет на първокласниците, като водещ остава адресът на детето и регионът на учебното заведение. В системата е направена карта с районирането и телефоните за връзка с учебните заведения.

Електронната система за банкет в първи клас ще бъде дейна от 17 май. Може да се кандидатства и за деветте общински учебни заведения по едно и също време, като документите ще се набират служебно. Всяко дете може да бъде класирано единствено в едно учебно заведение, показват от община Велико Търново.

За новата образователна година в община Велико Търново се чака да постъпят 851 първокласници, разпределени в 34 независими паралелки и в 4 слети паралелки в учебните заведения в селата Леденик, Самоводене, Балван и Церова кория. Най-много са декларираните паралелки в СУ „ Емилиян Станев “ – 6.

И през новата образователна година в СУ „ Георги Раковски “ ще продължи образование по метода „ Монтесори “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР