Кандидатите за държавен глава на Франция влязоха в спор за

...
Кандидатите за държавен глава на Франция влязоха в спор за
Коментари Харесай

Кандидатите за президент на Франция в спор за пенсионните права

Кандидатите за държавен глава на Франция влязоха в спор за предлагането на Еманюел Макрон за пенсиониране на 65 години . В момента възрастта за пенсиониране е 62 години. Според екокандидата Яник Жадо това е мярка за обществена неправда и пренебрежение към работливите хора във Франция, написа le monde.

" Ние сме страна, в която работата на възрастните се третира доста, доста неприятно . Ние сме една от страните с най-ниски равнища на интензивност за възрастните хора, споделя той. Кметът на Париж и претендент Ан Идалго настоя за обществен разговор. Кандидатът-социалист предлага да се усили наличието на чиновници в препоръките на шефовете във компании с над 1000 чиновници. Тя желае растеж на заплатите в областта на образованието, опазването на здравето, обществени грижи.

Като безспорен скандал кметът на Париж дефинира предлагането на Макрон за повдигане на пенсионната възраст . Това ще засегне тези, които изпитват компликации и умират преди да навършат 62 години, счита Идалго. Тя предлага минималната пенсия да стане 1200 евро.
 Макрон се кандидатира за втори мандат през март
Макрон се кандидатира за втори мандат през март

Стартира акцията си с избирателен протест в Марсилия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР