Кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев е решил да проведе

...
Кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев е решил да проведе
Коментари Харесай

Синдикат от МВР лобира за Калин Стоянов на среща с Димитър Главчев

Кандидатът за длъжностен министър председател Димитър Главчев е решил да организира среща със синдикатите от Министерство на вътрешните работи във връзка съставянето на новия кабинет.

Информацията беше публикувана импровизирано от " 24 часа " и " Фокус ", като и двете медии показват, че срещата е по самодейност на профсъюзите.

Илия Кузманов от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи непосредствено прикани за опазване на Калин Стоянов като министър, след края на срещата. СФС Министерство на вътрешните работи е един от няколко синдиката във Вътрешното министерство.

" В момента в Министерство на вътрешните работи е умерено. Искаме в Министерство на вътрешните работи да има непоклатимост, а оставането на поста вътрешен министър на Калин Стоянов ще ни подсигурява точно това ", споделя той пред кореспонденти в остарялата постройка на Народното събрание, където е извършен диалогът.

В същото време, той прави ангажимента, че в случай че различен човек бил на мястото на Калин Стоянов и се отнасял с тях по същия метод, синдикатите биха подкрепили и него.

По думите му - преди Стоянов да стане министър работата на синдикатите с политическото управление била " сложна, съвсем отсъстваща ".

" Ако той вероятно бъде заменен и лицето, което го е сменило, се държи по същия метод като предходните министри, реакция ще има, тъй като ние сме доведени към този момент до ръба и съставът не е подготвен да понесе сходни години ", сподели Кузманов.

Намесата на профсъюза в проблема към бъдещото служебно ръководство се случва на фона на продължаващия към този момент месеци спор сред ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи за премахване на Калин Стоянов.

От ПП-ДБ упорстват за промяна на министъра на вътрешните работи още от ноември 2023 година Сега Кирил Петков още веднъж съобщи, че ще има " сериозна сянка върху честността на изборите ", в случай че Стоянов остане отпред на Министерство на вътрешните работи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР