Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков настоява служебният кабинет, назначен

...
Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков настоява служебният кабинет, назначен
Коментари Харесай

Проф. Герджиков настоява за отлагане на зелените сертификати

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков упорства служебният кабинет, назначен от Румен Радев, да отсрочи въвеждането на зелените документи за достъп до разнообразни действия на закрити пространства.

„ Изискването за зелен документ е допустимо единствено при висока степен за имунизиране.

Правителството, назначено от Румен Радев, не направи нищо за шест месеца за повишение % на имунизирани и тази заповед наподобява като че ли е за друга страна. Заповедта на здравния министър значи, че цели браншове на стопанската система на следващия ден ще спрат работа. Още по-лошо е, че от на следващия ден лекарите и здравните служащи, които нямат документ, не могат да работят. Оставаме без лекари.

Призовавам министър Кацаров да анулира заповедта си или да отсрочи влизането ѝ в действие. Призовавам и господин Радев за възобновяване работата на Националния действен щаб, тъй като явно изпълнителната власт не се оправя със здравната криза”, сподели проф. Герджиков. Мерките би трябвало да бъдат преосмислени и съгласувани със засегнатите страни, както и да се плануват съществени обезщетения за тези браншове, преди рестриктивните мерки да бъдат въведени, счита проф. Герджиков.

„ Служебният кабинет и президентът Румен Радев закъсняха и вместо ръководещите да наблегнат на огромна акция за имунизиране и за по-добро информиране на жителите за изгодите от имунизациите, бяха пропуснати по-спокойните летни месеци и в този момент още веднъж здравната система е на ръба, и не може да се оправи с приемането в лечебни заведения на всички пациенти, за които е належащо профилирано лекуване “, означи претендентът за президент.

Проф. Герджиков счита също, че ръководещите би трябвало да възстановят активността на Националния действен щаб за справяне със обстановката с ковид, и деликатно да се проучват данните за заболеваемостта, проблемите в здравната система, на които би трябвало да се търсят незабавни решения и страната да подсигурява лекуване за всеки пациент. „ Бездействието на властта е незаконно, коства човешки животи и ще остави без приходи в най-тежките зимни месеци хиляди българи “, разяснява проф. Герджиков.

Кандидат-президентската двойка се срещна с кмета на община Пазарджик Тодор Попов, лидера на листата ГЕРБ-СДС за региона - Екатерина Захариева и претенденти за народни представители.

Днес в програмата на кандидат-президентската двойка са планувани и срещи Утре Герджиков и Митева ще посетят Смолян.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР