Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Джо Байдън

...
Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън предупреди: Тръмп легитимира тъмната страна на човешката природа

Кандидатът за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия Джо Байдън предизвести, че държанието на Доналд Тръмп " легитимира тъмната страна на човешката природа ". Той направи това по време на посещаване в американския щат Уисконсин, където беседва по телефона с Джейкъб Блейк, негър, който беше прострелян от бял служител на реда, което възобнови митингите в Съединени американски щати против систематичния расизъм, оповестява " Гардиън ".

В продължение на близо 90 минути след кацането в щата Байдън и брачната половинка му Джил се срещнаха уединено с бащата на Блейк Джейкъб Блейк-старши, майка му Джулия Джаксън, братята и сестрите му и някои членове на правния му екип в стая на летището в град Милуоки.

Блейк, за който Байдън сподели, че е освободен от интензивното поделение, се включи в диалога за близо 15 минути от болничното заведение. Семейството на Блейк съобщи, че той е неподвижен от кръста надолу, откакто е бил прострелян седем пъти в гърба от полицията, до момента в който се пробват да го арестуват предишния месец в град Кеноша, Уисконсин.

" Той приказва за това по какъв начин нищо няма да го победи - по какъв начин дали ще върви още веднъж или не, той няма да се откаже ", сподели Байдън за диалога им.

Стрелбата против Блейк последва лято на постоянно съдбовни срещи сред полицията и чернокожи американци и трансформира Кеноша в епицентър на националния спор за полицейската грубост и расова неправда.

Пътуването на Байдън до Уисконсин, първото му, откогато стана номинация на Демократическата партия за президент, целеше да сътвори ослепителен контрастност с президента, който посети Кеноша във вторник. Байдън сподели, че търси общ език, до момента в който Тръмп подтиква разделянето.

Припомняйки мненията на Тръмп след насилието, провокирано от бели расисти в Шарлътсвил, когато той сподели, че има " доста чудесни хора и от двете страни ", Байдън акцентира, че президентът интензивно попречил расовия напредък.

" Никой президент в никакъв случай не е казвал нещо сходно ", настоя Байдън и добави: " Подчертава обаче, че не всичко е по негова виновност. Ала това легитимира тъмната страна на човешката природа. "

Пренебрегвайки възраженията на локалните управляващи, които се опасяваха, че наличието му ще разпали така и така напрегнатата обстановка, Тръмп употребява визитата, с цел да ускори своето твърдо обръщение и да отбрани правоприлагащите органи, отхвърляйки незабавните молби на протестиращите за промяна. Той нито един път не загатна името на Блейк и вместо това се концентрира върху уличното принуждение, избухнало дружно с мирни митинги, които той упрекна за демократичните водачи.

По-рано в четвъртък мениджърът на предизборната акция на Тръмп Бил Степиен дефинира визитата на Байдън като неуместно, обвинявайки го, че " вкарва политика в в действителност сериозна обстановка, която президентът оказа помощ да реши ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР