Кандидатът за президент на Демократичен съюз за интеграция (ДСИ) и

...
Кандидатът за президент на Демократичен съюз за интеграция (ДСИ) и
Коментари Харесай

Буяр Османи събра 10 000 гласа за президентските избори в Северна Македония

Кандидатът за президент на Демократичен съюз за интеграция (ДСИ) и сегашен министър на външните работи на Северна Македония Буяр Османи разгласи в понеделник вечерта, че е събрал нужните 10 000 подписа, нужни за президентската кандидатура, оповестява МКД.

Във " Facebook ", Османи изрази задоволството си , че нужните подписи, са събрани за рекордно малко време - два работни дни. 

" Те са най-голямото самопризнание, само че на първо място огромно обвързване да вляза с най-голяма съвестност в тази историческа кандидатура за президент на Република Северна Македония ", написа Османи.

Той пожела положителна акция в президентските избори със съревнование на хрумвания.

По данни на Държавната изборна комисия от 25 февруари до 20.00 часа на второ място е кметът на Куманово Максим Димитриевски , който е събрал 5923 подписа, а претендентът на левицата Биляна Ванковска има 4478 подписа досега.
 Талат Джафери получи мандат за служебно държавно управление на РСМ
Талат Джафери получи мандат за служебно държавно управление на РСМ

То би трябвало да приготви изборите на 8 май

Припомняме, че в края на януари президентът на Македония Стево Пендаровски повери мандат за сформиране на преходното държавно управление на Талат Джафери , който е механически министър председател от 28 януари до осъществяване на идните избори напролет.  Джафери преди този момент подаде оставката си от поста ръководител на Народното събрание и той бе стихотворец от Йован Митрески от СДСМ.

Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски внесе оставката си като министър председател.

Ковачевски изрази задоволството си от работата на своето държавно управление и убеденост, че след изборите на 8 май той още веднъж ще бъде министър-председател и същото, европейски насочено парламентарно болшинство, ще докара страната до участие в Европейски Съюз.

Пендаровски към този момент разгласи, че няма да търси преизбиране на идващите президентски избори и

Основните политически партии се споразумяха през декември да проведат избори на 8 май, два месеца по-рано. Парламентарните избори ще съвпаднат с втория тур на президентските избори.

Северна Македония стартира договаряния за присъединение към Европейски Съюз през 2022 година За да извърши условията, тя би трябвало да извърши избрани критерии, в това число да промени конституцията си,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР