Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов информира, че на

...
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов информира, че на
Коментари Харесай

Бербатов: Ако се наложи, ще сезираме прокуратурата - клубовете са подложени на натиск!

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов осведоми, че на 19 август ще се стане ясно дали ще има ексклузивен Конгрес.

Той и екипът му са подготвени да сезират прокуратурата поради заканите към клубовете, които са се присъединили в подписката за свикването на въпросния изключителния Конгрес.

" Всеки си има негов път в живота. Животът на всеки е друг и даже да не се чуваме толкоз постоянно, сме във връзка непрекъснато. Когато една обща идея ни събере, все едно не сме се чували от през вчерашния ден. Направихме нещо, което различен екип не е правил ", разяснява Бербатов в утринното предаване на БТВ.

" Аз с екипа ми обиколихме всички тимове. Всички отразиха и са снимали за това, което става въпрос. Направихме тази обиколка, срещнахме се с тимовете. 531 са тимовете, в случай че би трябвало да съм прецизен. Събирахме ги на избрани места. Ние сме събрахме нужните подписи по правилник, 1/3, ние събрахме доста повече. Опитахме да ги въведем в централата на БФС, само че имаше стерилизация, която беше предвидима, само че искахме да го покажем. Беше ясно, че сме подготвили тази подписка и по електронен път. До 14 дни би трябвало да се произнесе, по-късно идва съдът, който би трябвало да ги задължи да проведат Конгрес по легален път. На 19 изтича интервалът, в който ще разберем дали ще има ексклузивен Конгрес.

Ние сме го входирали, уведомили сме УЕФА, с които държим връзка. Те знаят за протичащото се. Чакаме БФС да се произнесе и да свика Конгрес, както е по правилник. 1/3 подписи от тимове, ето ви 1/3.

Лидерът не води със боязън и това е безумното, което се случва. Те ги заплашват. Ние по правилник сме събрали 1/3 подписи за Конгрес, само че в същия миг хора от клубовете се свързват с нас, с цел да ни кажат, че ги натискат да подпишат контрадекларация против нашата подписка.

В момента ни е елементарно да сме в съпротива. Трудното ще стане, когато отидем да управляваме там. Те се пробват да сплашват тимовете.

Завръщането бе персонален избор на Борислав Михайлов и не може да го разясняваме като някакъв сюжет. Дали е бил верен. Това е казус след толкоз време да се върнеш и да си оттеглиш оставката.

Промяната ще се случи. Дали ще е през днешния ден или на следващия ден, дали ще сме ние или някой различен. Тези подписи не са за нас, а да се свика Конгрес. На Конгреса тимовете ще изкажат своята воля и ще гласоподават, за който желаят. В някои от срещите хората не идваха, тъй като не можеха. Това отново е персонален избор. Този напън, който се оказва сега върху тимовете, с цел да се направи тази контрадекларация е жестоко проявление на морала и закона. Ние в случай че би трябвало, ще отидем и ще сезираме прокуратурата.

Знаем всички добре, че не сме в цветущо положение. Детско-юношеския футбол би трябвало да е топ едно в тази стратегия. Ние като екип не откриваме топлата вода. Категоризация на детско-юношеския футбол, обособяване на академиите от футболните клубове, с цел да може страната да оказва помощ. Специално за детско-юношеския футбол би трябвало тактика за 10 години напред и методика, която да се съблюдава. Трябва работа. Когато не се прави и няма предпочитание, няма по какъв начин да стане. Знаем, че ще ни бъде мъчно и одобряваме предизвикването.

Никога не съм го харесвал този термин бащица. Проблемите са многопластови в този случай. БФС е посредник и би трябвало да оказва помощ на клубовете. Една от концепциите е, че професионалният футбол в България би трябвало да се отдели и ПФЛ да се управлява. Отборите си имат своите проблеми, които би трябвало да ги вземат решение. Един от тях е с финансирането. Парите са доста значим фактор в развиването на всичко. Ако можеше всеки един български тим да е като Лудогорец, нещата щяха да са супер.

Как ще бъде извършен Конгресът на БФС? Подмяната би трябвало да се избегне. Журналистите би трябвало да бъдат позволени. УЕФА и ФИФА си предават Конгресите онлайн. Ако това не се случи, ние се борим против вятърни мелници. Ако конгресът не се организира по либерален път... Журналистите би трябвало да бъдат позволени до залата. Кандидатите за президент също би трябвало да бъдат позволени в залата.

Политически не сме и насочени. Държавата би трябвало да ни е сътрудник. Без нея, ние отново ще пробваме. С нея ще ни бъде доста по-лесно. Особено за детско-юношеския футбол помощта на страната ще бъде изключително значима. Ще търсим помощта нещата, когато подредим всичко в БФС. Ще имаме лице и достолепие, с цел да желаяме помощта на страната, с цел да просперираме ", съобщи Димитър Бербатов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР