Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов заяви

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов заяви
Коментари Харесай

Димитър Бербатов: За да ти се получат нещата, трябва да ги правиш с кеф

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов съобщи пред " Дарик радио ", че харизмата е основен фактор, в случай че имаш за цел да водиш, да обединяваш и да накараш хората да ти имат вяра.

Бившият национал бе запитан дали е склонен с репликата на Радой Ралин " Влезеш ли в историята, гледай да не се заседяваш ": " Сигурно е по този начин като се замисля от опит. Примерите са повече за хора, които като се заседят във властта, не желаят да я пускат. Парите и въздействието се услаждат. Вреди повече в сравнение с оказва помощ. Може би зависи от индивида. Ако индивидът е верният с верния честен компас, може да направи хубави неща. Понякога те трансформират властта и парите. Понякога тези неща те опияняват.

Харизмата е значимо нещо. С харизмата се вижда, че можеш да водиш, да обединяваш, да накараш хората да ти имат вяра. Можеш да си харизматичен, само че и да си неприятен човек. Предполага се, че харизматичните хора са и хитри. Колкото и да си харизматичен и остроумен, би трябвало да имаш екип към себе си, с цел да ти оказват помощ да използваш тази харизматичност, с цел да изпълниш задачите си. Аз мога да съм остроумен с децата си, тъй като с тях би трябвало да си остроумен. Нормални са тези неща. На терена бях доста остроумен. Четях играта с два-три хода напред. Не постоянно се получава, тъй като има и хитри съперници, които четат ходовете ти. Тогава става забавна борба. Важи и в живота, както в политиката, по този начин и в това, с което аз съм се захванал.

Агитките споделят на БФС, че е мафия, по-късно на съдийството, че е мафия. Тъй като времето минава, част от нещата, които се пеят, са по този начин. Мога да го подсигурявам. Думата мафия е залегнала в нашия речник като нещо, което не е хубаво и не би трябвало да се случва. Интересувам се от политическия живот в България, само че откакто всички дават отзиви за футбол, за какво и аз да не стартира да давам мнение за политика, кино изкуство, радио водещи и така нататък Може би ще звуча неуместно в профил, само че нека се припознаят хората, които в никакъв случай не са играли футбол, какъв брой смешно звучат, когато го разясняват.

За да ти се получат нещата, с цел да си сполучлив, това, което правиш, би трябвало да го правиш с кеф. Аз съм хубав и готин, тъй като се подкрепям. Понякога избираш специалност, която не ти харесва, тъй като нямаш избор. Тези хора отново заслужават почитание, тъй като изхранват фамилиите си.

Редица фактори има да има настървение. Зависи от фамилното състояние, от това дали си извършил задачите си. Такива неща будят ревнивост, гняв. Искаш да си го изкараш. Това нагнетява индивида като персона и като общество. Средата се нагнетява от ден на ден. Ако аз съм подобен и съм в такава компания, подрастващите ще гледат от нас. Това е неправилният образец.

И във футбола, и в живота просто има хора, които не харесваш. Защо да ги приветствам? Това ще е двуличие. Аз ненавиждам лицемерието. Дори да победя, в никакъв случай не съм опитвал да унизявам противници - с играта си и държанието си. На Световното състезание ми направи неприятно усещане с демонстрация на пренебрежение от бразилците и аржентинците. Това е непоносим образец. Каквото и да правиш, даже да не ги харесваш, не ги поставяш в състояние да ги унижаваш и унищожаваш. Има една тънка линия, която не се прекрачва. Лично за мен, първо би трябвало самичък да си окажеш помощ. Ако в следствие не намериш сили, би трябвало да си в вярната среда. Трябва да си ментално мощен и да се отдръпнеш или да опиташ да промениш средата. Много ми оказа помощ, че отидох в Германия. Искал съм да се върна в България, само че другият ми глас споделя: " Трябва да стоим тук, тук е вярното място, бъди мощен ". Като се случат и други фактори, мислите за завръщане се изпаряват. Младите са по-разглезени в този момент.

Ако задачата ти е да се развиваш и да станеш добър футболист, ще станеш. Ясно е, че компликациите каляват и построяват темперамент. Всеки има сложна история, значимо е по какъв начин излизаш от нея. Младежта е доста капризна, това ме натъжава. Не мога да ги претърпявам. Включвам и моите деца тук. Те са наедно с другите. Пуберска история. Ако нямат точните хора и среда към тях, може да продължат по този начин. Такива хора ги слагам на мястото им. Нашата среда е повлияна от непознатата среда.

Социалните мрежи дават неприятен образец на младежта, само че ние би трябвало да се приспособяваме, не можем да го отхвърляме. Във футбола е същото с ВАР. Вкаран е за да усъвършенства играта, не можем единствено да го плюем. Тук е и би трябвало да се приспособяваме. Не би трябвало и да предаваш моралния си компас. Фундаментално значимо е да не губим детското в себе си. Разбирам се по-добре с хора, които пазят детското в себе си. Самоиронията, в случай че човек я владее, в никакъв случай няма да бъде унизен и компрометиран. За младежите подигравките може да са пагубни. Детското в мен пробва да откри хубавото. Разбира се, че рева. Няма да се вършим на мъже. Плача най-много на филми, на моменти, които са свързани с децата ми. Не съм стоманения, човек, който не може да го трогне нищо.

Има хора, които като си заловен фантазията, питат " И в този момент какво? ", нямам отговор какво да кажа за такава обстановка. Сигурно единствено съществуват. Когато мога да похваля, лаская. Първо го върша с моите деца.

Ако гледаме огромно, думата на годината, тя не е една, може би са война, инфлация, все неприятни неща. Дано се промени за идната година. В моя свят, в битката, която водим са две думи в един - гражданска война и еволюция. Ние се борим и ще успеем. Надявам се идната година да е положителна. Баланс, тъй като в живота би трябвало да намериш баланс, с цел да си баланс и в себе си. Тази дума ми пристигна първа в главата ", сподели Бербатов.
 Бербатов и Мартин Петров посетиха курс за възобновяване на треньорски лиценз
Бербатов и Мартин Петров посетиха курс за възобновяване на треньорски лиценз " А "

Двете звезди не стопират да натрупат нови знания
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР