Кандидатът за премиер на „Има такъв народ” Пламен Николов се

...
Кандидатът за премиер на „Има такъв народ” Пламен Николов се
Коментари Харесай

Слави Трифонов се запознал с Пламен Николов на кастинг, вижте как

Кандидатът за министър председател на „ Има подобен народ” Пламен Николов се е присъединил в плана през т.нар кастинг за политици, който бе оповестил Слави Трифонов през 2018 година. Николов е на 44 години, родом от Горна Оряховица, като е определен за народен представител от Шумен, заяви Блиц.

По време на кастинга, където го препитва Слави Трифонов, изненадващият кандидат-премиер споделя, че е защитил на 26 години докторат по философия на правото, политиката и стопанската система, а преди този момент е учил в Австрия и Съединени американски щати.

В идващите 15 години той се е занимавал с бизнес и практическия мениджмънта, като към 2018 година, когато е изявлението, е бил шеф на американска спортна компания „ Финис” за Европа, Близкия Изток и Африка.

По време на диалога с Трифонов, той се застъпва най-много за промени в образованието.

„ Искам да стартира с еретичната мисъл, че образованието е най-сериозният детайл на националната сигурност. Без софтуерно съществено готови хора и способни да дефинират стратегическите цели на страната в никакъв случай няма да успеем да се развиваме”, споделя Николов.

Той добавя, че главното предизвикателство пред нас е, че като субект ние сме страхотни и го потвърждаваме на всички места по света, само че един от проблемите, който имаме е работата в екип.

„ Образователната сфера би трябвало да ускори това, само че вторият проблем, мисля, който е максимален е с дисциплината. Това е нещо, което е главен минус на нашата нация – колкото и да сме чудесни и търпеливи. Тези неща би трябвало да преодолеем, като с подобаващата нормативна рамка може да го постигнем”, споделя Николов.

„ Много ми е забавно каква е тази рамка, в случай че ми го дадете като съвет, ще съм доста благодарен”, отвръща му Трифонов.

„ Постигане на резултати по отношение на сложени задания и периоди и без взаимни отстъпки и отсрочване. Нещата по този начин са разположени в света, а и в природата, че нищо не търпи отсрочване. Това, че Земята се върти, няма да отсрочи зимата или друго събитие, което може да ви служи като опрощение. Аз съм наел хора, които са в действителност изключителни, те имат два пъти повече капацитет от другите и има заплащам доста повече в сравнение с пазара. Искам от тях максимума, не ги изстисквам или използвам, а върша по този начин да развият целия си капацитет, да се учат и аз да се изучавам от тях. Основното нещо, което желая от тях е да си съблюдават сроковете”, споделя Николов, а Трифонов се съгласява с него.

Първото нещо, за което претендентът се застъпва е незабавна стратегия, която да предотврати приключването на мозъци. Според него би трябвало да се откри салдото сред софтуерно обучение и филантропични науки, които да построяват хората, като персони.

Той желае да се вкарат годишни атестации, които да дефинират кои могат да се оправят с просветителния развой у нас – учители и преподаватели.

Според него това може да се случи, като бюджетът на Министерството на образованието стане колкото този на Министерство на вътрешните работи, а размерът на преподавателските заплати се утроят.

„ Срамно е един български професор да получава колкото един гръцки пастир от Беломорието. Това е нещо, което би трябвало да създадем. Всички ние работим за пари”, споделя Николов.



Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР