Кандидатът за посланик на Израел в Канада заяви, че според

...
Кандидатът за посланик на Израел в Канада заяви, че според
Коментари Харесай

Израелски дипломат: Хаменей може да отрича, но има ясна връзка между атаките на Хамас и Иран

Кандидатът за дипломат на Израел в Канада съобщи, че съгласно него Иран е забъркан в смъртоносните набези на Хамас против Израел през уикенда.

" Ясно е, че има директно присъединяване в това, което се случва сега ", съобщи Идо Моед пред Политико.

Държавният секретар Антъни Блинкън съобщи, че Съединени американски щати към момента не са видели доказателства. Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че Съединените щати търсят доказателства. Френският президент Еманюел Макрон съобщи пред кореспонденти, че не е видял " никаква публична диря ", че Иран е директно забъркан. Израелските сили за защита обявиха, че присъединяване на Иран не може да бъде изключено макар неналичието на доказателства.

Помолен да показа доказателства, Моед уточни срещите през август, които са се състояли в Бейрут сред ръководителите на силите " Ал Кудс " на иранската Ислямска революционна армия, палестинския " Ислямски джихад ", " Хизбула " и " Хамас ". И тя се е случила вприсъствието на иранския министър на външните работи, което приказва, че има ясна връзка ", уточни дипломатът.

Отговорът на Иран на изненадващото нахлуване е различен знак за поддръжката на Иран, добави той. " Похвалите, които те получиха от Техеран, от висшето управление - от президента Раиси и други (в това число и от аятолах Али Хаменей), радостните възгласи по улиците, всичко това приказва за доста ясна поддръжка - материална и морална поддръжка и политическа поддръжка - и за Хамас, и за палестинските организации. "

Моед, специалист по киберсигурност, който преди този момент е работил като заместник-ръководител на отдела за африкански въпроси на израелското външно министерство, е на работа в Отава от шест седмици. Кандидатът за дипломат към момента не е показал акредитивните си писма на генерал-губернатора на Канада - условност, която му не разрешава да открива директни контакти с политици до края на формалната гала.

Запитан за краткосрочните потребности на Израел от Отава, Моед съобщи, че Израел се нуждае от политическа и морална поддръжка в битката против тероризма, " по-конкретно против Хамас, Палестинския ислямски джихад ".

Той добави: " И, несъмнено, разглеждане на Иран като състезател, който стои зад тези офанзиви, като източник за по-нататъшна ескалация в района ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР