Кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС в Благоевградска област

...
Кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС в Благоевградска област
Коментари Харесай

Кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС Венцислав Гърменов почете 119-та годишнина от Илинденско-Преображенското и Кръстовденско въстание в Разлог

Кандидатът за депутат от коалиция ГЕРБ-СДС в Благоевградска област инж. Венцислав Гърменов взе участие в Разлог във възпоменателна гала по случай 119-та годишнина от Илинденско-Преображенското и Кръстовденско въстание. Заедно с членове на регионалната и общинска организация на ГЕРБ инж. Гърменов се включи в ритуално шествие.

Венци и цветя бяха положени пред паметника на Пейо Яворов в центъра на Разлог, на баба Магделина Юрукова, наричана „ разложката Баба Тонка ", и на паметника-костница пред Историческия музей в Разлог, където се пазят костите на 28 смели мъже от града, взели участие в събитията от 1903 година.

Въстанието носи имената на трите църковни празника. В Битолския вилает и Солунския вилает то избухва на 2 август – Илинден, в Одринския вилает – на 19 август - Преображение Господне и на Кръстовден в Разлог.

„ Днес се прекланяме пред всеотдайността, патриотизма, куража и мъжеството на тези българи, които следвали до дъно дадената клетва за честност към народа си – за независимост и тъждество. Разложкият край заплаща тежък кръвен налог за свободата си ”, съобщи инж. Гърменов. Той напомни, че във въстанието, са избити стотици, други бягат, изоставяйки домовете си.

„ За да бъдем почтени, да бъдем същински народни представители, би трябвало да пазим в сърцата си възрожденския жар на тези смели мъже, които почитаме през днешния ден, да носим в сърцата си родолюбието, и да се водим в работата си от общия интерес с отговорност пред народа, зрялост и воля за отбрана на националните ползи.

Поклон пред решителността и героизма на участниците в това велико въстание. Да помним и почитаме ", сподели инж. Венцислав Гърменов във възпоменателното си слово.

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР