Кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ и Спаси София

...
Кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ и Спаси София
Коментари Харесай

Васил Терзиев ще сезира европрокуратурата за ремонтите в София

Кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ и " Спаси София " - Васил Терзиев - ще сезира Европейската прокуратура за злоупотреби при поправки в столицата, оповестиха от обединението.

" За следващ път ставаме очевидци на това по какъв начин се харчат европейски средства по „ нашенски “. Тази процедура би трябвало да спре незабавно, по тази причина неотложно ще сезирам Европейската прокуратура ”, декларира Терзиев.

И се базира на инспекция на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), съгласно която половината публични поръчки на Столична община сред 2018-2021 година за ремонт на центъра са със основни нарушавания. Има и открити знаци за машинация.

Става дума за шест процедури по Закона за публичните поръчки - два контракта за стротиелство и четири за " услуги ". Те са свързани с поправки в централната градска част на града. А точно - изграждане, възобновяване и възобновяване на пл. „ Народно заседание ”, бул. „ Цар  Освободител ”, част от бул. „ Васил Левски ”, пл. „ Васил Левски ”, част от ул. „ Московска “, част от ул. „ Г. С. Раковски ”, пл. „ Ал. Невски ”, част от ул. „ Париж ”, част от ул. „ Оборище ", градините към храм-паметника „ Ал. Невски ”, храм „ Св. София ”, пред Синодалната палата и към паметника на Иван Вазов, региони ”Средец ” и „ Оборище ”, Столичната община, показват от обединението „ Обединени за София “. 

Терзиев дава и образец за корист - наемането на външен екип за ръководство на план, който на процедура дублира работата на специалистите от общината.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР