Кандидатът за кмет на Община Хисаря Ива Вълчева и водачът

...
Кандидатът за кмет на Община Хисаря Ива Вълчева и водачът
Коментари Харесай

Ива Вълчева: Община Хисаря трябва да работи за възраждането на традиционните за региона спортове

Кандидатът за кмет на Община Хисаря Ива Вълчева и лидерът на листата за общински съветници на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България” Пенчо Шапков бяха през този уикенд посетители на финала на 24-часовия маратон по планинско колоездене, проведен от Велоклуб „ Крива спица”.

За девета поредна година конкуренцията се организира над село Мътеница, Хисарско. Спортното съревнование е обичаен привлекателен център за фенове на колоезденето и събира младежи, фамилии с деца, които прекарват на палатки в планината уикенда си.

Тази година победител в 24-часовия маратон беше Ради Арнаудов, който получи от Ива Вълчева и премия – подаръчен ваучер за СПА уикенд в хотел „ Хисар”.

„ Община Хисаря би трябвало да работи за възраждането на обичайните за района спортове – колоездене, футбол, плуване”, съобщи при награждаването претендентът за кмет на левицата. „ Спортът е метода младежите да избягат от зомбирането, което им предизвиква виртуалният свят. Той ги учи на дисциплинираност и отговорност, които са по този начин нужни на подрастващите.”, счита Вълчева. Тя и сътрудника й Пенчо Шапков разкриха, че след спечелването на изборите, възнамеряват серия от ограничения, които касаят развиването на хисарския спорт.

Първата стъпка ще бъде обезпечаването на безвъзмезден достъп на учениците до всички спортни уреди в общината. От своя страна велосипедистите от „ Крива спица” пожелаха на Ива Вълчева триумф в предизборната акция за кмет на община Хисаря и чудесно показване в изборния ден на 27 октомври.

24-часовият маратон по планинско колоездене на “Крива спица” е единственото по рода си съревнование в България и е измежду най-трудните и предизвикателни тествания в комплициран терен в календара на българските планински колоездачни серии.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР