Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София ще бъде обявен

...
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София ще бъде обявен
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София ще бъде обявен през септември

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София ще бъде разгласен през септември, когато изпълнителната комисия и водачът на партията вземат решение. Това сподели за Българска национална телевизия ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

„ Ние сме най-голямата партия, с най-вече структури, текат номинации, либерален развой, с цел да няма втурване на парашутисти. Ние сме политическата мощ, която построи 52 км метро, която преобрази града, големи булеварди, нови паркове и няма по какъв начин едни жълти павета да изтрият с гумичка, всичко, на което хората се радват в кварталите “, сподели Георгиев.

 

По тематиката за Паметника на Съветската войска Георгиев сподели, че екип от интернационалните специалисти ще изготви оферти по какъв начин да се промени пространството към паметника. Той удостовери, че монументът ще бъде отстранен: „ Няма да ни спрат. Тук е ролата на страната да извърши своето обвързване да извърши решението на СОС. Те прочее вървят в този посока с последното решение на Министерски съвет, тъй че чакаме регионалният шеф да предприеме всичко належащо по този проблем. Ние сме го решили и за нас той е затворен и несъмнено, че ще се спекулира с него Българска социалистическа партия няма потребност да си късат ризите. Ние сме упълномощили на основния проектант да разгласи интернационален конкурс с цел да могат жителите на София да решат, съгласно предложенията, които ще получим от най-хубавите архитекти в света какво да се трансформира това пространство. ”

 

За подредените в редица жълти павета, Георгиев съобщи, че това е работа на експертите и те носят отговорност.

„ Няма да им се заплати нито лев, в случай че не си свършат работата като хората ”, съобщи Георгиев.

„ Общината не е избрала някой квартален занаятчия, а една от най-големите строителни компании, обществена компания, която има пълномощия да работи подобен вид обекти – т.е. културни полезности. Аз чакам в действителност строителите да измият срама от челото и да си свършат качествено работата. До момента нито един лев не им е заплатен и няма да им бъде заплатен. Имиджовата вреда за тях е голяма. 100 000 лева към този момент бяха санкционирани и санкциите ще продължат “, разяснява Георгиев.

 

Георгиев приказва също и по програмата на Столична община, която към този момент година дава правна поддръжка за дами и деца, потърпевши от домашно принуждение, дава им безвъзмездна адвокатска помощ и психическа консултация.

Предвидени са пари за 100 каузи, които към този момент са достигнати и на последното си съвещание СОС гласоподава поддръжката да се усили с 50 %. Програмата е отворена за дами и деца от цялата страна.

 

„ Приета е и втора мярка – още едно предпазено жилище, апартамент или къща на секретна локация, където се настаняват до 6 месеца дами и децата им, които имат потребност от поддръжка. Помещението е актуализирано, има домашна среда, компании са дарили книги и детски играчки ”, добави Георгиев.

Столична община е заела най-хубавите юристи по човешки права и досега имат над 30 издадени ограничаващи заповеди, делата са 60.

 

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР