Кандидатът на БСП за кмет на София Ваня Григорова има

...
Кандидатът на БСП за кмет на София Ваня Григорова има
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Ваня Григорова има всички шансове да спечели София, тя е социалният кандидат

Кандидатът на Българска социалистическа партия за кмет на София Ваня Григорова има всички шансове да завоюва изборите в София, има запас за втория тур, тя е обществен претендент, уточни в ефира на БТВ евродепутатът Сергей Станишев.

 

„ Ваня Григорова има всички шансове да стане кмет. Тя беше точният човек, на точното място в подобаващото време. Има явен политически профил и обществена позиция. Говори на работещите хора в София, които се борят с неравенствата, с инфлацията и с компликациите. За втория тур тя има доста по-солидни запаси, тъй като за нея биха дали своят вот и представителите на други партии като Има Такъв Народ и „ Възраждане “, които желаят смяна на сглобката. А като резултат от горещата обич вътре в обединението, евентуално и тези на ГЕРБ ще гласоподават по-скоро за нея, в сравнение с за Терзиев “, бяха точните думи на Станишев.

 

Най-голямата изненада в тези избори е в София, безапелационен бе Сергей Станишев.

 

" Предвид горещата обич в ръководещата сглобка, нейните гласоподаватели мъчно ще бъдат изкарани да гласоподават. Дори и Борисов да каже " гласувайте за Политическа партия ". Машините няма да трансформират фрапантно нещата. Ситуацията е ясна, очерта се на първи тур. Няма да има огромни изненади ", съобщи Станишев.

 

Избирателите не са крепостни на партиите, разяснява някогашния министър председател апелите от партийните централи да се гласоподава за един или различен претендент. Ако Григорова завоюва на балотажа, ще е нейна заслуга, уверен е Станишев.

 

В отговор на въпрос за резултатите на Българска социалистическа партия в страната, Станишев поздрави определените кметове на столетницата и пожела триумф на участващите в балотажи. „ Нека погледнем цифрите: през 2019 година имахме 60 кмета и 4 регионални града. Вотът за листите е най-показателен: В Пловдив сме шести, във Варна – на осмо място, в Северозападна България – алената цитадела – се сринахме. В София управлението не поддържа, само че най-малко не попречи на претендента. Не можем да си заравяме главата в пясъка. Направиха се толкоз неточности, от време на време от лична нелепост – като да вземем за пример неналичието на поддръжка за кмета на Перник. В Българска социалистическа партия е нужна смяна. “

 

„ Машините няма да повлияят на резултата, ГЕРБ ще бъде първа политическа мощ, ПП-ДБ ще създадат пробиви, само че не толкоз, колкото са очаквали, Българска социалистическа партия ще стабилизира за момента, само че с тежки загуби. “, предвижда изхода от локалния избор в народен мащаб Станишев.

 

Станишев подлага на критика отношението на управлението на Българска социалистическа партия към кмета на Перник Станислав Владимиров за това, че е работил с Борисов. Борисов беше министър председател, с кого да работи при подобен тежък проблем с водоснабдяването, риторично попита Станишев.


По думите му отвращението на хората от политиката се дължи на озлобената борба. Политиците работят единствено за себе си, сред тях няма разговор, а има толкоз национални проблеми, акцентира той.

Сред най-острите е демографията.

" Младите бягат. Всичко ще се срине, в случай че в този момент не стартираме да вземем съществени ограничения. Новата национална цел би трябвало да е да променим демографската картина, с цел да оцелеем като нация. Трябва да има вицепремиер, който ще дава отговор за националните политики в тази тенденция и да ги координира ", сподели Станишев. И цитира данни от научни проучвания, съгласно които в средата на века българите ще бъдат към 5 милиона.

 

Евродепутатът подхваща поредност от срещи с всички политически сили за демографията.

 

„ Започвам поредност от срещи с всички парламентарно показани сили в Народното събрание, с цел да реализираме политически консенсус за слагането на демографията във фокуса на нашите национални старания през идващите десетилетия. Промяната на демографската картина у нас следва да бъде новата ни национална цел. Доволен съм от срещите ми с премиера акад. Денков и с Борисов – стана ясно, че блъскам на отворена врата. Мерките за репродуктивно здраве има огромен късмет да влязат още в бюджета за 2024 година “, каза Сергей Станишев при присъединяване си в утринния блок на БТВ. Той уточни, че досегашните ограничения са палиативни, а обстановката изисква неотложни хоризонтални решения на равнище изпълнителна и законодателна власт, изключително в стопанската система, опазването на здравето и образованието. Координирането им е колосална задача, поради провокациите пред страната сега.

 

„ Избирането на умишлен вицепремиер по демографията във всяко последващо държавно управление би било явен знак за предпочитаната роля на тази тематика в дневния ред на кабинета и на българското общество като цяло. “, предложи той.

На срещите бяха коментирани и съответни ограничения за репродуктивно здраве, които да намерят място още в бюджета за 2024 година „ У нас възрастта, на която младежите имат проблем с репродукцията, пада на 25 години. “, разяснява Станишев. Това се дължи на доста фактори: стрес, метод на живот, нездравословни привички, ранно полово съзряване, само че най-много на неналичието на каквато и да било профилактика. Затова, предложенията плануват въвеждането на Национална профилактична стратегия за дамите и мъжете във възрастовата група 18-40 години, както и разширение на Националната стратегия за майчино и детско здраве към Министерство на здравеопазването с ограничения за всеобхватна грижа за майката и плода при бременните дами. Това включва редица модерни проучвания, неинвазивна диагностика и скрининг.

 

 

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР