Кандидат-президентът проф. Анастас Герджиков и вицето му Невяна Митова са

...
Кандидат-президентът проф. Анастас Герджиков и вицето му Невяна Митова са
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков посрещнат с викове “Победа” в Търново: Поканих Радев на диспут, но от 7-и октомври няма отговор. А би трябвало мен да ме е страх

Кандидат-президентът проф. Анастас Герджиков и вицето му Невяна Митова са на посещаване във Велико Търново, откакто по-рано през днешния ден бяха в Свищов, където ги чакаха стотици последователи пред комплекс Калето. И в Търново те бяха посрещнати от стотици българи, пристигнали да поговорят с тях за настоящите проблеми в страната и да им пожелаят триумф на изборите.
В Брюксел господин Радев не е постигнал нищо, с цел да отбрани българския интерес – нито във връзка с цените на електрическата енергия и газа, нито във връзка с Република Северна Македония, сподели проф. Герджиков

В началото на речта си той още веднъж съобщи поради въпроси на жителите, че България има контракт със Северна Македония и нашата страна е декларирала позицията си, че той би трябвало да се съблюдава.

" За мене е огромна чест и горделивост да съм Търново и то на това място. То е знаково и е доказателство за това, че когато българите се обединим, реализираме доста. То ни припомня и тематиката за Конституцията, която е толкоз коментирана през последните месеци. Няма подозрение, че върховенството на закона е значимо. Експертен съвет беше събран от Радев и те изготвиха план, който беше разгласен от него за подготвен. Нека да го покаже, да го забележим всички и да го обсъдим ", сподели пред събралото се болшинство Анастас Герджиков. Той напомни, че на от началото на октомври е отправил покана към Румен Радев за дебат. Но до момента нямал отговор. " Не разбирам това. Би трябвало мене да ме е боязън, тъй като той към този момент 5 година е на този пост и има опит. Той би трябвало да желае да се покаже пред хората и да се похвали какво е постигнал за тези пет години. Нека хората да чуят кой какво предлага и да сравнят визиите ни и да преценяват кой е техният претендент ", разясни проф. Герджиков.

Той благодари за топлото посрещане и сподели, че в доста български градове се стичат хора да ги поздравяват. " Това ми дава вяра, че когато приказваме за обединие на всички български жители към дела, към значими неща за родината, тогава сме на прав път. Благодаря ви за поддръжката и поисквам дружно да успеем ", съобщи Герджиков и бе приветстван с крясъци " Победа ".

Невяна Митева увери, че е получила доста от Велико Търново. Тя застава пред хората като елементарна българка, която желае положително бъдеще за децата си. " Добротворчеството за нас ще бъде най-важно ", означи тя и сподели, че като военнослужещ се е клела да служи правилно на България и ще продължава да го прави. " Вярвам в силата на българите и когато сме били дружно, не сме изгубили нито една борба. Така би трябвало да се борим и за онеправданите, и за слабите, и за нашите деца ", разгласи Митева. Тя бе безапелационна, че с отричане и ненавист бъдещето не може да се гради: " Имаме потребност през днешния ден от човечност и протегната ръка, с цел да бъдем в действителност обединени ".

На 14 ноември всички ние би трябвало да осъществим завета на нашите предшественици и ще запазим държавността в самостоятелна, свободна и обединена България, с цел да я има за нашите деца. Победа, приключи пък кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Хората посрещнаха кандидат-президентската двойка с крясъци " Победа ". След Търново, двамата са предстоящи от сипатизанти в Горна Оряховица и Лясковец.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР