Кандидат-политици твърдят, че мерките не работят. Това е абсолютна лъжа.

...
Кандидат-политици твърдят, че мерките не работят. Това е абсолютна лъжа.
Коментари Харесай

Мариaна Кукушева: Стойността на хляба няма да стигне онази, която беше с 20% ДДС

" Кандидат-политици настояват, че ограниченията не работят. Това е безспорна неистина. Ние не приказваме за замразена цена на хляба. Той с неговата себестойност способства за растежа на цената. Последните месеци няма смяна на цената на пшеницата. Никъде по земното кълбо няма такова неща, тъй като е прибрана реколтата ", това съобщи Мариана Кукушева, член на Управителния съвет на Федерацията на хлебарите и сладкарите в България.

" Стойността на хляба няма да стигне онази, която беше с 20% Данък добавена стойност. Ние се самоконтролираме, няма хлебопроизводител, който да не съблюдава закона. Ние сме вложители, ние сме предприемачи. Каквато и цена да виждаме за хляба тя постоянно ще бъде с 20% по-малко заради изчезналия Данък добавена стойност. Това е едно и също при огромните и дребни търговци. Първи смъкнаха Данък добавена стойност комерсиалните вериги на 1 юли, законът влезе в действие на 9 юли ", добави тя.

" Факт е, че последователно съпътсващите материали започнаха гладко да порастват и сътрудниците актуализират своите цени. Транспортни разноски, цената на труда доста пораства. Колкото и политиците да прескачат цената на труда, особено тя е приблизително 2000 лева на експерт в сектора. Тенденцията на повишаване на тези разноски, че от 1 януари 2023 година тол таксите ще бъдат двойно по-скъпи. Това ще се отрази на себестойността на хляба ", уточни Кукушева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР