Кандидат-депутатът от Русе използва в предизборната си агитация антисемитски послания

...
Кандидат-депутатът от Русе използва в предизборната си агитация антисемитски послания
Коментари Харесай

ЦИК глоби Венцислав Ангелов - Чикагото за реч на омразата

Кандидат-депутатът от Русе употребява в предизборната си пропаганда антисемитски послания и приканва за принуждение против избрани политици и групи от хора

Централната изборна комисия наложила санкции на двама кандидат-депутати поради тирада на омразата по време на предизборната акция.

Става въпрос за ръководителя на " Български народен съюз " Нова народна власт " Боян Расате и за ръководителя на партия " Истината и единствено истината " Венцислав Ангелов.

ЦИК е разгледала два сигнала на Съвета за електронни медии. В първия се показва, че на 7 март (вторник), в предаването " Референдум " по Българска национална телевизия, претендентът за депутат от Политическа партия " Истината и единствено истината " Венцислав Ангелов употребява в предизборната си пропаганда антисемитски послания и приканва за принуждение против избрани политици и групи от хора.

Във втория сигнал се показва, че на 10 март, в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия, претендентът за депутат от Политическа партия " Български народен съюз " Нова народна власт " Боян Расате приканва за принуждение против избрани политически деятели и групи жители.

Венцислав Ангелов е регистриран като претендент за депутат от листата на Политическа партия " Истината и единствено истината " под № 1 в РИК 19 – Русе, и под № 1 в РИК 25 – София.

Боян Расате е регистриран като претендент за депутат от листата на Политическа партия " Български народен съюз " Нова народна власт " под № 1 в РИК 25 – София, и под № 1 в РИК 14 – Перник.

Решенията на ЦИК можете да видите и.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР