Кандидат - депутатът от ГЕРБ Славена Точева, която традиционно размества

...
Кандидат - депутатът от ГЕРБ Славена Точева, която традиционно размества
Коментари Харесай

Преференции разместват листите, варненката Славена Точева подобри личния си рекорд

Кандидат - депутатът от ГЕРБ Славена Точева, която обичайно размества варненската листа, усъвършенства личния си връх по преференции, получавайки над 10 хиляди преференции. Над 7 хиляди преференции е събрал и другият изключително известен измежду съгражданите си в Симитли кандидат- народен представител на ГЕРБ - футболният арбитър и наследник на кмета Стефан Апостолов. Бившият министър на електронното ръководство Божидар Божанов и издателят Манол Пейков с помощта на персоналната си известност минават напред в листите на обединяването " Продължаваме промяната - Демократична България ". Други разпознаваеми лица от същата листа - Христо Петров - Ицо Хазарта и Елисавета Белобрадова, отстъпват позиции.

Това демонстрира обзор на " Дневник " на преференциите за съответни персони, маркирани в секционните протоколи. Пренареждането на партийната листа се задейства, в случай че броят на гласовете за някой от претендентите е еднакъв или по-голям от 7% от гласовете за цялата листа. Листата се пренарежда в низходящ ред на получените гласове. В случай, че двама или повече претенденти имат идентичен брой преференции, редът им в листата се дефинира от Централната изборна комисия
В 25-и изборен регион в София , където е така наречен лидерска борба, персоналните гласове за водача на ГЕРБ Бойко Борисов този път са повече от желанията за рапъра Христо Петров - Ицо Хазарта. Това е по този начин макар че като цяло борбата в региона се печели от " Продължаваме промяната - Демократична България ". Сега Петров е събрал 9175 гласа, а за Борисов те са 9504. На вота през октомври резултатът беше противоположен - Петров беше събрал 8210 гласа, а Борисов - с девет по-малко.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък е събрала единствено 2005 гласа в софийския регион.

За разлика от различен път съоснователят на родителската цифрова платформа " Майко блага " Елисавета Белобрадова не съумява да осъществя преференция. През юли 2021 година тя прескочи от десето на второ място в листата на " Демократична България " в 23-ти регион, ставайки депутатът с най-вече персонални гласове (7805). Сега Белобрадова е получила 2899 гласа, само че защото прагът за задействане на желание е 3107 гласа, няма да успее да измести втория в листата - съпредседателя на " Зелено придвижване " Владислав Панев.

В 24-ти изборен регион в София изненадващо няма задействана нито една преференция. Водачът на листата на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Тома Биков е събрал 4370 гласа. Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов е водач по брой преференции в региона - 7827 гласа. След него с 5319 гласа се подрежда Лена Бориславова. Педиатърът Таня Андреева също е събрала огромен брой преференции (2629), само че не съумява да прескочи 7-процентната преграда, с цел да мине напред в листата и ще остане отвън Народното събрание.

В 23-ти изборен регион в София преференции осъществят " Продължаваме промяната - Демократична България " и Българска социалистическа партия.

Бившият министър на електронното ръководство Божидар Божанов събира 8562 преференции като по този начин от девето място се подрежда директно след лидера Кирил Петков, който има рекордните 11 728 персонални гласа. Надежда Йорданова е трета по брой преференции (4218), само че доста под прага от 6000, годен за листата. Преференция сработва и при Българска социалистическа партия, където журналистът Велизар Енчев от трети става втори на мястото на Еньо Савов.

В Благоевград има последният в листата Стефан Апостолов. Гласовете за него са почти същите като при вота през октомври (7033). Така той съумява да измести Даниела Савеклиева от второто място. Апостолов е някогашен народен представител, някогашен футболен арбитър и наследник на кмета на Симитли Апостол Апостолов.

Останалите обединения не задействат преференции, само че прави усещане, че вторият в листата на Българска социалистическа партия в Благоевград Богдан Боцев е събрал повече персонални желания (2249) от лидера Корнелия Нинова.

В Бургас преференциите сработват при " Продължаваме промяната - Демократична България ", където шестият в листата Димитър Найденов с 3156 гласа събира повече в сравнение с поставената на второ място в листата Даниела Божинова. Сходна е обстановката в Българска социалистическа партия - там третият в листата на Българска социалистическа партия Тодор Байчев (1401 преференции) събира повече гласове от втория Станимир Баев.

Във Варна още веднъж без изненада листата на ГЕРБ-СДС размества Славена Точева, която поради персонални гласове (10 155) става от трета втора на мястото на някогашния състезателен министър Красен Кралев (Коя е Славена Точева -.)

В листата на " Продължаваме промяната - Демократична България " също настава пренареждане като седмата в листата Стела Николова събира повече гласове (3862) освен от втория Ивайло Митковски, само че и от лидера Даниел Лорер.

С 5075 преференции в Пловдив - град издателят и цивилен деятел Манол Пейков, който получи благосклонности и известност около, а тези дни стартира да събира дарения за откупуване на, се придвижва нагоре в листата на " Продължаваме промяната - Демократична България " и ще бъде депутат.

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР