Каналджия ме пита за хотел в селото, хванаха 7 от

...
Каналджия ме пита за хотел в селото, хванаха 7 от
Коментари Харесай

Кметът на с. Голям Дервент след убийството на граничаря: Цял бус с мигранти мина през оградата

Каналджия ме пита за хотел в селото, хванаха 7 от групата след мой сигнал, разкрива Иван Франсъзов
" Цял бус с мигранти мина през голяма дупка в оградата това лято. Това се случва на браздата сред нашето село и граничен пункт Лесово. Има и видео. Четири месеца и половина по-късно убиха човек. "

Това показа пред  " България Днес "  кметският наместник на село Голям Дервент Иван Франсъзов. Управникът на дребното обитаемо място, в което непрекъснато живеят 30 души, става очевидец на голям брой обстановки с бегълци през българско-турската граница, защото селото е първото до оградата, през което минават мигрантите.

" Познавах по лице убития Петър Бъчваров. Често момчетата от Гранична полиция минаваха и спираха в селото, като на процедура пазеха и него. През годините в никакъв случай не сме имали проблеми с мигрантите. Дори коли за спешна помощ са били тук, с цел да оказват помощ на болните, гладни и жадни бягащи. Дървари от планината са превозвали и хора с инвалидни колички. Но това беше преди да има ограда по границата. Времената се менят и в този момент вижте какво се случва ", споделя Франсъзов.

Кметският наместник се сблъсква и с каналджия, който стопира с колата пред постройката на кметството и пита на негоден британски за хотел.

" И прави гримаса с ръце на лицето, че желае да спи. Повтори няколко пъти " Хотел, хотел ". Казах му: " Ноу, ноу " и той потегли. Веднага алармирах Гранична полиция и малко по-късно заловиха него и още 7-8 души от групата на трафикантите ", споделя Иван Франсъзов и добавя, че след съдбовния случай хората в селото са наплашени.

Вчера стана ясно, че щатът на Гранична полиция ще бъде повишен със 150 души. Но защото през последните 13 години числеността е намаляла с 1300 души, на този декор броя е минимална.

Наред с това 14 чиновници на структурата са с дисциплинарни инспекции за съпричастност към трафика на мигранти, разгласи началникът на граничните служители на реда гл. комисар Ренета Димитрова.

В нощта против сряда са регистрирани 123 несполучливи опита за прекосяване на границата. А миналата нощ броя е към 150 опита.

Версиите: възмездие или трафик на дрога

Зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев разгласи нова версия за убийството на Петър Бъчваров. Според Станев е допустимо да става дума за възмездие на недопуснат мигрант, като това ще бъде открито от следствието.

" Намерени са оръжие и муниции, работим и по други версии, като трафик на опиати и трафик на каналджии ", сподели Станев.

Има и други две версии. Едната е персонален претекст стрелящият да отиде да стреля там - по-скоро страст. Другата версия е да е някакъв тип провокация. Малко е в кръга на конспирацията, само че не трябва да бъде изключена - да се попречи на България за тези процеси, да влезе в Шенген, да се сътвори напрежение, само че това е на дъното на опашката ", разяснява по Нова тв криминалистът Иван Стоев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР