Канал 3Лично Нейно Величество инспектира всеки детайл за пищното събитие

...
Канал 3Лично Нейно Величество инспектира всеки детайл за пищното събитие
Коментари Харесай

С кралска точност: Менюто за банкета с Тръмп се планира от 6 месеца

Канал 3

Лично Нейно Величество инспектира всеки подробност за обилното събитие в Бъкингамския замък

Когато първата двойка на Америка - Доналд и Мелания Тръмп, се настани на масата за обилния формален държавен прием в Бъкингамския замък довечера, ще й бъде сервирано изискано меню, планувано цели 6 месеца. На маса, завършена за 3 дни от кралската прислуга. 

Около 170 са гостите на вечерята, която е под персоналния надзор на Нейно Величество Елизабет II, тъй като е кулминационната точка на първата държавна аудиенция на президента на Съединените щати Доналд Тръмп във Англия. Кралицата персонално инспектира всеки подробност за обилното събитие - от комплицираните аранжировки на цветята до покривките за маса във формата на холандско кепе, разкрива РА.

Вечерята ще се състои на маса във формата на подкова в балната зала на двореца, като кралицата и Тръмп ще седнат на върха на " подковата ", дружно с първата дама Мелания, престолонаследника принц Чарлз и брачната половинка му Камила.

 

Менюто ще се сервира в специфични сервизи с по 6 чаши за всеки - за вода, за шампанско, за бяло и за алено вино, за десертно вино и за порто. 

 

Въпреки продължителното обмисляне, Нейно Величество нормално бързо завършва с вечерята, съгласно организация РА. Според кралския протокол гостите не може да продължат да хапват, откакто кралицата към този момент е свършила. Тъй като президентът Тръмп е почетен посетител, за него това ограничаване не важи и той ще може да похапне и откакто домакинята е приключила вечерята си.

 

Подреждането на масата е акуратен развой до сантиметър. Всяко място е навръх 45 см от прилежащото, всеки стол е еднообразно далечен от ръба на масата, както и стотиците маси на нея. Сервитьорите, пажовете и виночерпците употребяват светофарна уредба, с цел да координират дейностите си. 

 

Допускат се и специфични поръчки, да вземем за пример принц Чарлз избира с хляба си купа със зехтин вместо масло. 

На кралската софра ще са огромните деца на Доналд Тръмп - Иванка, Доналд-младши, Ерик и Тифани. Останалите посетители са подбрани поради тесните си връзки със Съединените щати.

Струнен оркестър ще свири през цялата вечер, само че гостите би трябвало да имат едно мислено - когато в балната зала се появят 12 гайдари, това е знак, че банкетът завършва. Тази необикновена традиция потегля още от кралица Виктория.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР