Канал 3Администрацията на Доналд Тръмп в сряда разкри план, който

...
Канал 3Администрацията на Доналд Тръмп в сряда разкри план, който
Коментари Харесай

Тръмп с план за внос на по-евтини лекарства

Канал 3

Администрацията на Доналд Тръмп в сряда разкри проект, който да разреши импорт на медикаменти с по-ниски цени от Канада и други страни,с цел икономисване на разноски, което се поддържа както от президента на Съединени американски щати, по този начин и от неговите противници демократи през акцията 2020.

 

" Никой президент в историята в никакъв случай не е имал Агенция за надзор на храните и медикаментите (FDA), която е подготвена да отвори вратата за безвреден импорт на медикаменти от Канада ", съобщи здравният министър Алекс Азар в конферентен диалог с пресата.

 

Министерството на здравеопазването и обществената политика разгласява препоръчани правила и насоки в сряда, обрисувайки два пътя за формализиране на проекта на президента.

 

При единия вид на американските щати ще бъде позволено да оферират стратегии за импорт на медикаменти, които към този момент са позволени в Канада, при изискване че са утвърдени от FDA. Щатите, граничещи със северната съседка на Съединените щати, в това число Върмонт и Ню Хемпшир, към този момент са съгласни с плана.

 

Програмата обаче няма да включва биологични медикаменти - такива, направени от огромни или живи молекули – което значи, че медикаменти като инсулин, чиято цена в Съединени американски щати постоянно скача до небето, ще бъдат изключени.

 

Мярката е предмет на 75-дневен интервал на разискване, след който тя ще би трябвало да бъде финализирана, преди да влезе в действие.

 

Вторият вид ще разреши на американските фармацевтични компании да внасят медикаменти, които оферират на пазара в чужбина, заобикаляйки медиатори, наречени ръководители на аптечни приходи, които не разрешават на производителите да понижат цената, която пациентите заплащат на гишето.

Следователно непознати, само че идентични версии на медикаменти на компанията, в това число биологични медикаменти, могат да се продават под обособен код на по-ниска цена.

Мярката, сподели Азар, ще разреши на лекарствените компании " да донесат същия този артикул в Съединените щати, с цел да се конкурират главно с вашия личен артикул, само че на по-ниска цена на листата. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР