Канадското правителство забранява вноса на алуминуй и стомана от Русия,

...
Канадското правителство забранява вноса на алуминуй и стомана от Русия,
Коментари Харесай

Канада забранява вноса на алуминий от Русия

Канадското държавно управление не разрешава вноса на алуминуй и стомана от Русия, с цел да понижи способността на Кремъл да финансира войната в Украйна. Указът е подписан на 10 март, осведоми " Свободна Европа ". 

" Украйна може и би трябвало да завоюва тази война ", сподели канадският министър на финансите Христия Фрийланд. " Ние продължаваме да вършим всичко допустимо, с цел да ограничим приходите, от които Путин се нуждае, с цел да организира своята противозаконна и варварска инвазия в Украйна. "

С новото предписание се не разрешава вносът в Канада както на подготвени артикули от алумиевата и стоманената индустрия, по този начин и на полуготови артикули. По-специално, става дума за алуминиеви листове, контейнери, валцована стомана и тръби. 

Канада, в съгласуваност със западните съдружници, предприе дейности против Русия, откакто стартира пълномащабно навлизане в Украйна. Отава наложи наказания на повече от 1600 съветски физически лица и компании и поддържа Киев с повече от 5 милиарда канадски $ (3,6 милиарда долара) финансова, военна и друга поддръжка за украинското държавно управление.

" Целта ни е да се уверим, че Путин не може да заплати за войната си, като продава алуминий и стомана на Канада. Правим всичко това в съгласуваност със Съединени американски щати ", продължи министърката.

Миналия месец Съединените щати оповестиха 200-процентови мита върху съветски алуминиеви артикули. Това решение влезе в действие в петък, 10 март.

Делът на съветския алуминий в международните доставки е към 6%.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР