Канадският стартъп в областта на ядрената енергия General Fusion Inc.,

...
Канадският стартъп в областта на ядрената енергия General Fusion Inc.,
Коментари Харесай

Вижте какво ще строи Джеф Безос близо до Лондон

Канадският стартъп в региона на нуклеарната сила General Fusion Inc., финансиран от милиардера Джеф Безос, се приготвя да построи пилотна електроцентрала покрай Лондон, заяви Bloomberg.

Строителството би трябвало да стартира през идната година на площадката на компанията наоколо до Центъра за термоядрена сила в Кълъм, Оксфордшир. Националните лаборатории в доста страни отдавна се пробват да изградят стопански устойчиви мощности, учредени на нуклеарния синтез, само че частните компании неотдавна навлязоха в тази сфера, поради възходящата потребност от нови беземисионни източници на сила за битка с световното стопляне.

Премиерът на Англия Борис Джонсън предишния ноември предложи 17 милиарда $ поддръжка за зелените промишлености, в това число атомната енергетика. Правителството на Острова желае до 2040 година да има термоядрена централа на основата на плана ИТЕР. Разработката на General Fusion се разграничава от другите планове със относително ниската си мощ - единствено 115 MW. Това няма да е задоволително за зареждане на огромен град, само че ще стига за поддържане на устойчива електромрежа, при съществуване на непостоянни източници като слънчева и вятърна сила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР