Канадският премиер Джъстин Трюдо потвърди промените в кабинета си, като

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо потвърди промените в кабинета си, като
Коментари Харесай

Големи промени в канадското правителство след скандал заради разпределение на държавни пари

Канадският министър председател Джъстин Трюдо удостовери измененията в кабинета си, като разгласи, че неговият заместител Кристия Фрийланд ще стане новият финансов министър, съобщи БГНЕС.
" Вчера одобрих оставката на министъра на финансите Уилям Морно и през днешния ден преустроих кабинета “ ", сподели президентът пред публицисти. Доминик Леблан става министър на междуправителствените въпроси, като в същото време продължава да извършва функционалностите на ръководител на Тайния съвет на Кралицата за Канада.
 Канадският финансов министър подаде оставка Канадският финансов министър подаде оставка
Канадският финансов министър Бил Морно подаде оставка, след известия за различия с премиера Джъстин Трюдо поради разноските за битка...
По-рано CTV разгласи назначението на Фрийланд за финансов министър. Тя стана първата жена, която оглави канадската хазна. От 2015 година Фрийланд е била министър на външната търговия и министър на външните работи в държавното управление на Трюдо.
В понеделник Морно разгласи, че напуща кабинета по лично предпочитание, само че не свързва оставката си със абсурда към WE Charity. Той сподели, че след напускането на държавното управление има намерение да кандидатства за поста началник на Международната организация за икономическо съдействие и развиване.
Преди това комисарят по спор на ползи и нравственос стартира следствие на Трюдо и Морно, защото техните фамилии са тясно свързани с WE Charity. По-специално, съгласно телевизионния канал CBC, майката на Трюдо и брат му неотдавна са получили най-малко 282 хиляди канадски $ (210 хиляди щатски долара) за свои изявления на разнообразни събития на фонда. Премиерът към този момент съобщи, че не е повлиял на решението за избора на фонда WE Charity за пускане на държавна стратегия, която в последна сметка е трансферирана на една от държавните структури за осъществяване.
Този фонд беше назначен за единствен началник на държавната стратегия за систематизиране на студентски стипендии като част от федералния план за подкрепяне на студенти, които станаха доброволци по време на пандемията на ковид, без осъществяване на наложителен конкурс. Организациите трябваше да трансферират от бюджета 900 милиона канадски $ (670 милиона щатски долара), само че договорът беше преустановен, когато обществеността разбра за връзките на фондацията със фамилията на Трудо и неговото държавно управление.
 Канада с голяма икономическа стратегия против пандемията Канада с голяма икономическа стратегия против пандемията
Долната камара на Народното събрание на Канада одобри стратегия за субсидиране на заплатите в събота като най-голямата икономическа мярка в страна...
Във връзка със абсурда водачите на опозиционните партии желаеха оставката освен на Морно, само че и на Трюдо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР