Канадският посланик в Киев беше извикан вчера за обяснения в

...
Канадският посланик в Киев беше извикан вчера за обяснения в
Коментари Харесай

Украинското външно министерство извика за обяснения канадския посланик в Киев

Канадският дипломат в Киев беше извикан през вчерашния ден за пояснения в украинското външно министерство поради " неприемливото " връщане от Канада на Германия на турбини, предопределени за газопровода " Северен поток-1 ", заяви украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, представен от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6345
" Министерството на външните работи трябваше да извика за пояснения посланика на Канада в нашата страна поради безусловно неприемливото изключение от режима на глобите против Русия ", написа Зеленски в ежедневното си обръщение в Телеграм.

Според украинския президент сходно решение " ще бъде възприето то Москва само като симптом на уязвимост ".

" Няма никакво подозрение, че Русия ще се опита освен да ограничи доколкото е допустимо, само че също по този начин да спре изцяло доставките на газ за Европа в най-напрегнатия миг ", добави Зеленски.

През уикенда Канада се съгласи да достави на Германия нужните турбини за стартирането на газопровода " Северен поток-1 ", макар глобите против Русия и апелите на Украйна да не го прави, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР