Канадският министър-председател Джъстин Трюдо обяви отпускането на допълнителен заем в

...
Канадският министър-председател Джъстин Трюдо обяви отпускането на допълнителен заем в
Коментари Харесай

Канада отпуска заем от 390 млн. долара на Украйна

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо разгласи отпущането на спомагателен заем в размер до 500 млн. канадски $ (приблизително 390 млн. щатски долара) в поддръжка на икономическата резистентност на Украйна.

„За да подкрепим икономическата резистентност на Украйна, през днешния ден разгласяваме, че Канада ще даде на държавното управление на Украйна заем в размер до 500 милиона канадски долара“, съобщи Трюдо по време на конференция.

Той акцентира, че този заем ще бъде в допълнение към 120-те милиона канадски $ (приблизително 94,2 милиона щатски долара), за които бе стихотворец ангажимент през януари. Междувременно стана ясно, че Канада ще изпрати на Украйна 7,8 милиона $ в муниции и военно съоръжение, с цел да поддържа източноевропейската страна в подготовката й против евентуална офанзива от страна на Русия, която тревожи целия свят. Това разгласи канадският министър председател Джъстин Трюдо късно в понеделник. Той добави, че е одобрил това решение „заради сериозността на ситуацията“, само че на първо място „в отговор на съответно искане от Украйна“, осведоми La Presse.

В същото време Трюдо уточни, че ще бъдат подхванати разнообразни ограничения взаимно със Съединените щати и Обединеното кралство, по-специално за „ въздържане “ на Русия от офанзива. „ Ситуацията бързо се утежнява. За канадците и за целия свят е значимо да знаят, че Канада ще продължи да поддържа Украйна, нейната самостоятелност, нейния суверенитет, в това число правото й да се пази “, сподели канадският водач.

Оборудването, което Канада ще подари на въоръжените сили на Украйна, включва картечници, пушки и други оръжия, както и 1,5 милиона патрони.

Правителството на Трюдо също ще отпусне спомагателни 500 милиона $ заеми в допълнение към 120-те милиона, които бяха оповестени в края на януари за поддръжка на украинската стопанска система, сподели министър председателят.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР