Питър Нигард: Модният магнат започва съдебен процес срещу обвинения в сексуално посегателство

...
Канадските прокурори започнаха да излагат аргументи срещу бившия моден магнат
Коментари Харесай

Канадските прокурори започнаха да излагат аргументи срещу бившия моден магнат Питър Нигард, когато процесът срещу него за сексуално насилие започна в съд в Онтарио.

Във встъпителните бележки те твърдяха, че 82-годишният г-н Найгард е използвал своята „власт и статус“, за да нападне пет жени в инциденти, датиращи от края на 1980-те до 2005 г.< /p>

Той е примамил жените - на възраст от 16 до 28 години по това време - в лична спалня в централата на неговата фирма в Торонто, казаха прокурорите.

Г-н Нигард отхвърли всички обвинения.

Миналата седмица той се призна за невинен по пет обвинения в сексуално насилие и едно обвинение в принудително лишаване от свобода.

Във Върховния съд на Онтарио във вторник адвокатът на короната Ана Сербан обвини г-н Нигард, че е използвал статуса си на „богат моден дизайнер, за да примами и сексуално насилва млади жени".

На младите жени е предлагана работа или обиколки, за да ги примами в офисите му в Торонто, каза тя.

Там, "зад всички атрибути на успеха и властта, има спален апартамент с огромно легло... и бар и врати, врати без дръжки и автоматични брави, контролирани от Питър Нигард“, каза г-жа Сербан, според AFP.

Тя твърди, че г-н Найгард ще нападне жените, щом бъдат хванати в капан в тази стая.

Всичките пет жени в делото се очаква да свидетелстват по време на процеса в Онтарио, който се очаква да продължи най-малко шест седмици.

Във вторник той беше доведен в съда в инвалидна количка, някогашната му развяваща се руса грива стана сива и прибрана назад на кок и призрачно бледа, съобщи AFP.

Г-н Нигард също е изправен пред обвинения, свързани със сексуални действия в Манитоба, Квебек и САЩ.

Той трябва да бъде изправен пред друг съдебен процес в провинция Квебек през следващата година и ще бъде екстрадиран в САЩ, след като приключат наказателните му дела в Канада.

Според американските власти, мултимилионерът е участвал в „десетилетен модел на престъпно поведение, включващ най-малко десетки жертви“ в САЩ, Канада и други страни .

Щабът на модния магнат беше нападнат на фона на разследване за сексуален трафик

Г-н Нигард някога беше оценен на най-малко 700 милиона долара (£575 милиона), след като основа компания за спортно облекло в 1960 г. в канадския град Уинипег.

Финландско-канадският бизнесмен по-късно разви фирмата си Nygard International в глобална империя за облекло.

Г-н Нигард често приемаше известни личности и политици в имотите си, за да популяризира марките си, включително Бианка Нигард, Тан Джей, ALIA и SLIMS.

Той се оттегли като председател през февруари 2020 г. малко преди да подаде молба за банкрут след нахлуване от американските власти в корпоративната централа в Ню Йорк.

Той е в затвора от ареста си през декември същата година.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР