Канадски учени установиха, че хората, които си устройват първа среща,

...
Канадски учени установиха, че хората, които си устройват първа среща,
Коментари Харесай

Имаме само 3 минути, за да направим добро впечатление на първа среща

Канадски учени откриха, че хората, които си устройват първа среща, разполагат единствено с три минути, с цел да създадат положително усещане, написа Daily Mail, представен от " Дарик ".

Учени от Монреал поканили 372 доброволци за присъединяване в сеанси за запознанства. На първа среща те трябвало да дадат оценка на колегата за не повече от 3 минути.

Преди всяка сгляда участниците трябвало да попълнят въпросник, с цел да се откри техният темперамент и тяхното възприятие за благоденствие. Твърденията им трябвало да бъдат валидирани от другари или от членове на фамилията им.

Екипът на Лорън Кер от университета " Макгил " направил по този начин, че след всеки 3-минутен сеанс участниците давали оценка за личността на колегата. След това тя била сравнявана с тази от предварителния въпросник.

Повечето от участниците отгатвали предварителните данни за нула време. Най-лесно разпознаваемите персони били по-заможните, с високо възприятие за самоуважение и задоволеност от живота. Експериментите били извършени в региона на Монреал в интервала 2017-2018 година преди експлоадирането на пандемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР