Канадски учени създадоха интересен прототип на сензорно мобилно устройство с

...
Канадски учени създадоха интересен прототип на сензорно мобилно устройство с
Коментари Харесай

MagicScroll: сгъваемо мобилно устройство във вид на свитък

Канадски учени сътвориха забавен първообраз на сензорно мобилно устройство с цилиндрична форма и еластичен екран. Прототипът може да се употребява като смарт телефон и като таблет. Иновативното устройство се назовава MagicScroll.

MagicScroll е оборудван с еластичен екран с размер на диагонала 7,5 инча. Резолюцията на екрана е 2К. За бързо скролване на дълги материали, от двете страни на MagicScroll са сложени елементарни пластмасови дръжки.

Пластмасовият корпус е разпечатан благодарение на 3D принтер. Целият хардуер е ситуиран в цилиндричния корпус.

В прегънат тип MagicScroll е комфортно да се употребява като смарт телефон. Създателите на устройството смятат, че формата на цилиндър е по-ергономична и по-подходяща за телефонни диалози. Освен това, по този метод устройството по-плътно приляга към лицето.

В същото време, в случай че потребителят има потребност от повече информация и по-голям екран, постоянно може да разгъне екрана и да разшири изображението.



„Взехме образец от античните свитъци, защото тяхната форма дава опция за по-естествено разбиране на текст и изображения“ – сподели професор Роел Вертегал от Кралския университет на Канада.

Прототипът разполага с камера, която може да ръководи устройството благодарение на жестове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР