Канадската проучвателна компания Velocity Minerals започва да търси злато на

...
Канадската проучвателна компания Velocity Minerals започва да търси злато на
Коментари Харесай

Канадската Velocity ще търси злато на още две площадки в България

Канадската проучвателна компания Velocity Minerals стартира да търси злато на нови две площадки до края на годината. Тя ще започва сондажи край водещия си план „ Розино “ в Южна България, както и в новия – „ Дангово “, край Ивайловград. Идеята е дейностите да стартират през последното тримесечие на годината, като преди този момент екоминистерството би трябвало да издаде нужните разрешителни.

Компанията също по този начин възнамерява да продължи сондажите в нови сектори от своя медно-златен план „ Иглика “ в Югоизточна България. Според Velocity там има капацитет за разкриване на меднопорфирни и златни епитермални залежи. Извършеното досега обстойно геохимично и геофизично изследване на канадската компания по сегашния ѝ лиценз включва 353 проби от скали, 2624 проби от почва и други интервенции, които са разпознали повече от 10 целеви зони за сондажна активност.

В началото на 2021 година Velocity закупи 100% дял в плана „ Иглика “ и обвързвания лиценз за изследване според авансово контрактувана опционна договорка. Канадската компмания упражни правото си да придобие всички акции на българската „ Болкан Минералс Дивелпмънт ООД ”, която притежаваше правата за изследване.
Двата нови плана
Според предварителните разбори в „ Розино “ има наличие на злато от 1.22 г/т, което се равнява на 465 хиляди тройунции. По-рано облагите от мината бяха оценени на към 293 млн. канадски $. Сега компанията желае да разшири плана с проби на спомагателни места към него в местността Ташлака на дълбочина от 1500 м.

Velocity също чака утвърждение на препоръчаната работна стратегия от екоминистерството по своя лиценз за плана „ Дангово “ от 870 хектара, с първична стратегия за сондиране на дълбочина от 2000 метра за тестване на предпочитани цели източно от плана „ Македонци “, в който минната компания има 70%.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР