Канадска туристка върна пет артефакта, които откраднала при посещение на

...
Канадска туристка върна пет артефакта, които откраднала при посещение на
Коментари Харесай

Туристка върна откраднати артефакти от Помпей, били прокълнати

Канадска туристка върна пет артефакта, които откраднала при посещаване на Помпей през 2005 година, потвърждавайки, че тези предмети са донесли на нея и на семейство й неприятен шанс, написа италианският вестник Il Messagero.

Жената била на 21 години, когато откраднала две бели мозаечни плочки, две елементи от амфори и част от керамична стена. Тя върнала назад тези предмети на Археологическия парк Помпей, дружно с извинително писмо, в което изяснява, че когато ги взела, била „ млада и глупава “ и че „ желала да има част от историята, която не може да се купи. “

Канадката се надява, че този жест от нейна страна ще й помогне „ да се отърси от проклятието, което застигна мен и моето семейство. “

„ Ние сме положителни хора и не желаеме да предаваме това проклинание на нашето семейство и деца. По тази причина простете ми за това, което направих преди години, взех си поука, “ написа тя.

„ Много скърбя, някой ден ще се завърна във вашата страна, с цел да се извиня персонално, “ прибавя тя.

Говорител на Археологическия парк Помпей е декларирал пред CTV News, че са получили към 100 писма от хора, като канадската туристка, които желаят да върнат откраднати артефакти. Част от тези писма даже са изложени като предизвестие в Антиквариата в Помпей.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР