Канадецът Феликс-Оже Алиасим се надява да спечели първата си титла

...
Канадецът Феликс-Оже Алиасим се надява да спечели първата си титла
Коментари Харесай

Оже-Алиасим е добър приятел с български тенисист

Канадецът Феликс-Оже Алиасим се надява да завоюва първата си купа в София след шест изгубени финала през последните два сезона. 20-годишният Оже-Алиасим е подложен под номер 2 в схемата на сингъл, в която ще започва на следващия ден от втория кръг против италианеца Салваторе Карузо.

" Искам да играя добре, да се развличам. Вече имам три финала през този сезон, номер 2 съм тук и желая още веднъж да се боря за купата. Всичко стартира с първия ми мач на следващия ден, който би трябвало да печеля. Стартирам всеки шампионат с концепцията да го печеля. Ще забележим в събота. Това е финален шампионат за мен за сезона, здрав съм, убеден съм, че мога да направя положителни неща тази седмица. Мотивиран съм да запиша още победи през 2020 година и да печеля първа купа ", съобщи 21-ият в света канадец.

Той дойде в София, откакто изненадващо победи на двойки дружно с поляка Хуберт Хуркач на конкуренцията от серията " Мастърс " в Париж. " Това несъмнено беше изненада. Много ненадейно. Преди тази седмица не бях печелил следващи мачове в АТP на двойки. Играхме добре, имахме и шанс в някои обстановки, нещата ни се получиха. Участвах на двойки, с цел да подобря играта си, да се развличам, само че в края спечелихме. Ако някой ми беше споделил, че ще взема първата си купа в първия ми край на двойки, нямаше да му допускам. Радвам се, въпреки всичко че завоювах трофея. Гордея се с това. Сега се стремя и към трофей на сингъл, имам вяра, че ще пристигна, когато го заслужа. Чувството от всяка купа е ужасно. Помага за увереността, без значение, че е на двойки. Успях да потренирам сервиса, напредването ми към мрежата, волетата в игрова конюнктура ", разяснява Оже-Алиасим.

Катадецът си слага за цел да увеличи постоянството в играта си и да се приближи до равнището на най-хубавите. " Тази година беше забавна. Трудно беше да си подредя вярно програмата. Може би щях да подходя по друг метод, в случай че обстановката беше естествена. Имах положителни моменти, имах и загуби, от които се надявам да съм си взел поучения. Искам повече неизменност на резултатите, психическа непоклатимост, само че аз съм единствено на 20, тъй че имам още доста да изучавам и да раста. Искам да подобря играта си до равнището на най-хубавите ", сподели канадецът.

Той изясни, че от българските играчи познава най-добре Александър Донски, с който е упражнявал и играл като младеж в Канада. " Познавам Алекс Донски, играли сме дружно. Той живееше и тренираше в Канада. Добър другар ми е ", изясни Оже-Алиасим.

В София за първи път в Тура на АТP двама канадци са водачи в схемата, откакто номер 1 е Денис Шаповалов. " За първи път двама канадци са сложени под номер 1 и номер 2. Това е хубаво. Приятели сме и сигурно ще бъде особено и за двамата, в случай че се класираме на финала ", сподели Оже-Алиасим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР