Канада, Япония и Южна Корея били най-големите спонсори Най-големите икономики

...
Канада, Япония и Южна Корея били най-големите спонсори Най-големите икономики
Коментари Харесай

Най-големите икономики в света наливат милиарди в изкопаеми горива в бедните страни

Канада, Япония и Южна Корея били най-големите " спонсори "
" Най-големите стопански системи в света не престават да финансират с милиарди долари експанзията на изкопаеми горива в бедните страни, макар уговорките си във връзка с климата ", оповестява Guardian, базирайки се на нов разбор на Oil Change International и Friends of the Earth US.

Анализът открива, че за интервала 2020-22 година страните от Г-20 и " многостранните банки за развиване, които те финансират ", са вложили 112 милиарда паунда в развиването на изкопаеми горива в чужбина, написа вестникът.

Той добавя, че Канада, Япония и Южна Корея са най-големите спонсори.

Вестникът продължава: " [Страните от Г-7] се ангажираха през 2022 година да спрат финансирането на изкопаеми горива в чужбина. Но до момента в който финансирането на въглища бързо понижа, финансирането на планове за петрол и газ продължи с високи темпове...

Световната банка предоставяше към 1,2 милиарда $ годишно за изкопаеми горива през тригодишния интервал, от които към две трети бяха ориентирани към газови планове... За същия тригодишен интервал стопанските системи от Г-20 са вложили към 104 милиарда $ в развиването на чиста сила в чужбина, съгласно отчета. "

На друго място в. " Ню Йорк таймс " отбелязва, че на COP26 през 2021 година стотици банки, застрахователи и мениджъри на активи са дали обещание да вложат 130 млн. $ за понижаване на въглеродните излъчвания и за финансиране на енергийния преход посредством Финансовия алианс за Net Zero в Глазгоу.

Вестникът оповестява за нов разбор, който демонстрира, че от 2018 година насам банките са понижили с 20 % кредитирането на браншове, към които са се насочили в своите климатични цели. Въпреки това, прибавя той: " Това наподобява като прогрес, само че откривателите настояват, че той не е задоволителен, тъй като спадът е същият и при банките, които не са поели същия ангажимент. "

Ройтерс отразява нов отчет, в който се установи, че " задачите за понижаване на въглеродните излъчвания на група от най-големите котирани на борсата компании са прекомерно слаби в групов проект ".

Информационният бюлетин продължава: " Проучване на 51 компании, извършено от Института с нестопанска цел NewClimate и Carbon Market Watch, откри, че те са поели ангажимент да понижат излъчванията си приблизително с 30 % до 2030 година, при нужни 43 % за ограничение на световното стопляне до 1,5 °C до 2050 година "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР