Канада ще забрани вноса на руски петрол, заяви канадският премиер

...
Канада ще забрани вноса на руски петрол, заяви канадският премиер
Коментари Харесай

Канада първа в света забрани вноса на руски петрол

Канада ще забрани вноса на съветски нефт, съобщи канадският министър председател Джъстин Трюдо, предава Франс прес.

Петролната промишленост е бранш, от който президентът на Русия Владимир Путин и неговите олигарси са се облагодетелствали доста, посочи Трюдо.

" Този бранш съставлява над една трета от приходите във федералния бюджет на Русия. Макар Канада през последните години да внасяше много лимитирани количества съветски нефт, мярката ще изпрати мощно обръщение ", сподели канадският министър председател на конференция.

През 2019 година Канада е внасяла по 17 870 барела съветски недопечен нефт дневно, което е представлявало към 2,6 % от целия импорт на нефт в Канада. През 2020 година обаче вносът падна съвсем до нула, оповестява канадското държавно управление.

Вчера Канада разгласи също по този начин, че ще изпрати въоръжение на Украйна, най-много противотанкови оръжия, които ще бъдат доставени по допустимо най-бързия метод, съобщи канадската министърка на националната защита Анита Ананд.

" През последните дни станахме очевидци на това по какъв начин Путин направи една огромна неточност. Той си мислеше, че ще е елементарно да превземе Украйна и столицата й. Мислеше си, че Западът ще е разграничен и си мислеше, че е планувал всички наказания, които ще въведем, само че сгреши ", посочи Трюдо.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР