Канада ще инвестира 2,5 милиарда канадски долара (1,8 млрд американски)

...
Канада ще инвестира 2,5 милиарда канадски долара (1,8 млрд американски)
Коментари Харесай

Канада подкрепя петроланта и газова си промишленост с 2,5 млрд. долара

Канада ще влага 2,5 милиарда канадски $ (1,8 млрд американски) в ограничения за подкрепяне на тежко засегнатите петролна и газова индустрия по време на разпространяването на болестта от ковид, лишила живота на 1250 души в страната, заяви министър председателят Джъстин Трюдо, представен от Ройтерс.

Секторът, на който се падат 10,6 % от канадския Брутният вътрешен продукт, прикани Отава да освободи заеми и парични помощи за справяне с последствията от пандемията и срутва на цените на петрола.

Трюдо сподели, че работещите в енергийния бранш са изправени пред голямо злополучие и Отава ще влага 1,7 милиарда канадски $ за разчистване изоставени кладенци в три провинции.

Целта ни е незабавно да създадем работни места в тези провинции, сподели Трюдо, до момента в който оказваме помощ на фирмите да избегнат фалит и да подкрепим задачите си в отбрана на околната среда. Премиерът сподели пред публицисти, че ограниченията ще поддържат 10 000 работни места.

Отава учредява също фонд от 750 милиона канадски $ за разпределяне на заеми на компании, тъй че да могат да понижават нездравословни газови излъчвания като метан.

По-късно държавното управление заяви, че канадската банка за развиване на бизнеса ще предложи на енергийните компании търговски заеми на стойност сред 15 и 60 милиона канадски $ всеки, за обезпечаване на парични потоци за период от 12 месеца.

Премиерът на провинция Алберта Джейсън Кени благодари на Трюдо и уточни, че Отава към момента търси защитни механизми, с цел да обезпечи достъпа до търговски заеми за мощно потърпевшите браншове на енергетиката, авиацията и туризма.

Трюдо разгласи още, че Отава ще даде 962 милиона канадски $ на организации за районно развиване, с цел да подкрепи дребния бизнес и ще влага 500 милиона канадски $ в поддръжка на изкуството, културата и спорта.

Много от откритите 30 670 случаи на ковид в страната са в домове за стаи хора. Трюдо заяви, че военни с медицински знания ще оказват помощ в такивадомове в провинция Квебек.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР