Канада обяви за персона нон грата венецуелския посланик, след като

...
Канада обяви за персона нон грата венецуелския посланик, след като
Коментари Харесай

Канада обяви за персона нон грата венецуелския посланик

Канада разгласи за личност нон грата венецуелския дипломат, откакто Венецуела предприе аналогична мярка против канадския шарже д'афер, предадоха ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на канадския външен министър Кристия Фрийланд.

" Правителството на Венецуела разгласи, че канадският шарже д'афер в Каракас е разгласен за личност нон грата и ще бъде изпъден от страната.

В отговор на тази стъпка на режима на (венецуелския президент Николас) Мадуро разгласявам, че посланикът на Венецуела, който към този момент беше отзован от венецуелското държавно управление в символ на митинг против канадските наказания, наложени на венецуелски чиновници, забъркани в корупция и груби нарушавания на правата на индивида, към този момент не е добре пристигнал в Канада. Също по този начин го разгласявам за личност нон грата ", сподели Фрийланд.

Тя съобщи, че изгонването на канадския посланик от Венецуела е " типично за режима на Мадуро, който поредно подкопава всички старания за възобновяване на демокрацията и подкрепяне на венецуелския народ ".

" Канадците няма да стоят безучастно, до момента в който държавното управление на Венецуела лишава своя народ от главните му демократични и човешки права и му отхвърля достъп до съществена филантропична помощ ", съобщи Фрийланд.

Западни страни и латиноамерикански съседи на Венецуела упрекват Мадуро, че потъпква демокрацията и човешките права. Венецуела споделя, че непознати държавни управления се пробват да насърчат десен прелом.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР