Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6

...
Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6
Коментари Харесай

Два варненски музея с вход свободен за празника на Българската армия

Денят на храбростта и празникът на Българската войска на 6 май ще бъде маркиран и във Варна, осведомят от Министерство на защитата.

В празничния ден от 9.30 ч. в региона на Военноморска база-Варна ще се организира церемониален обред по издигане на военноморския байрак и флаговете за разцветяване на военните кораби.

От 11.00 ч. на площад „ Антон Новак “ще се организира празничен концерт на представителния оркестър на Военноморските сили.

Националният военноисторически музей ще означи 6 май с вход свободен от 10.00 до 17.00 ч. за непрекъснатата си хронологична и външна експозиция. Свободен ще е достъпът и до краткотрайните изложения „ Армията във време на промени “, „ Белезите на войната: изгубеното архитектурно завещание на София “ и „ Българската войска – 20 години част от НАТО “, отдадена на 20-ата годишнина от участието на Република България в НАТО. Специалната празнична стратегия ще бъде открита в 11.30 часа с концерт на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски.

С Ден на отворени порти Денят на храбростта и празник на Българската войска ще бъде маркиран във варненските филиали на Националния военноисторически музей – Военноморския музей и Парк-музей „ Владислав Варненчик “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР