Канада, , Обединеното кралство, Австралия и Нова Зеландия призоваха китайските

...
Канада, , Обединеното кралство, Австралия и Нова Зеландия призоваха китайските
Коментари Харесай

Редица държави с призив към властите в Китай да променят политиката си към Хонконг

Канада,, Обединеното кралство, Австралия и Нова Зеландия приканиха китайските управляващи да трансформират политиката си към Хонконг и да възстановят членове на опозицията в законодателния орган на този специфичен административен регион на КНР, осведоми ТАСС. Това се показва в взаимно изказване на ръководителите на външните министерства на тези страни, което беше публикувано от канадското външно министерство. „ Призоваваме Китай да спре да подкопава правото на хората в Хонконг да избират свои представители в сходство със Съвместната декларация и Основния закон “, подчертаха те. Дипломатите също имат вяра, че новите правила на Пекин за дисквалифициране на определените членове на законодателния орган на Хонконг " в допълнение подкопават високата степен на самостоятелност, права и независимост на Хонконг ". Те повториха, че тези дейности на Китай нарушават наредбите на китайско-британската декларация за прехвърлянето на Хонконг към КНР, подписана през 1984 г .
По-рано управляващите на Хонконг, специфичен административен район на Китай, отстраниха четирима опозиционни депутати от отговорностите им незабавно след приемането на нова резолюция в Пекин от Постоянния комитет на Националния национален конгрес, който включва патриотизма като законово условие за всички членове на законодателния съвет на Хонконг. Документът дава право на незабавна дисквалификация на депутати, които не дават отговор на този аршин без решение на съда.
 Китай отвърна на Съединени американски щати със сурови дипломатически ограничения поради Хонконг Китай отвърна на Съединени американски щати със сурови дипломатически ограничения поради Хонконг
Китайските управляващи постановиха ограничавания върху активността на американския общоприет консул в Хонконг и неговите заместници в отговор на по...
На 30-ти юни Народното събрание на КНР одобри закон за обезпечаване на националната сигурност в Хонконг. Според управляващите в Пекин тя има за цел да предотврати закононарушения като фракционизъм, тероризъм, подкопаване на държавната власт и скрито съглашение с непознати сили и планува пожизнен затвор като смъртно наказване. Редица страни, в това число Канада и Съединени американски щати, разкритикуваха дейностите на китайските управляващи, потвърждавайки, че приемането на закона нарушава правилото „ една страна, две системи “. В отговор управляващите на КНР приканиха да не се намесват във вътрешните работи на Китай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР